Ziemeļkoreja ierobežos iespēju tērpties kāzu kleitā

Apollo.lv
Foto: DocPhotos/Shutterstock

Jaunā ziņojumā atklāts, ka Ziemeļkoreja, cenšoties novērst Dienvidu ietekmi, plaši vēršas pret dažādiem sadzīviskiem aspektiem, sākot no kāzu kleitām un beidzot ar žargonu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Ziņojums, ko publicēja Dienvidkoreja, ir balstīts uz simtiem pārbēgušo personu liecībām.

Tajā iekļauts arī kāds 22 gadus vecs jaunietis, kuram izpildīja nāvessodu pēc tam, kad viņš atzina, ka klausījies Dienvidkorejas mūziku un izplatījis filmas.

Ziemeļkoreja pagājušā gada ziņojumu raksturoja kā "apmelojumu un izdomājumu", bet uz jauno dokumentu vēl nav reaģējusi.

Saskaņā ar apkopotajiem ziņojumiem kopš 2021. gada ir pastiprinājušās kratīšanas mājās, amatpersonām meklējot citu valstu kultūras pazīmes, ziņo ziņu aģentūra "Yonhap".

Pie pazīmēm esot pieskaitāma baltas kāzu kleitas valkāšana.

Tiek pārmeklēti arī cilvēku tālruņi un pārbaudīts, vai ziņojumos un kontaktos nav sastopams Dienvidkorejas slengs, piebilst ziņu aģentūra.

Ziņojumā teikts, ka saulesbrilles tiek uzskatītas par kontrrevolucionārām, lai gan Ziemeļkorejas līderis Kims Čenuns valkā saulesbrilles. Tomēr viņa tēvs par kontrrevolucionāriem nosaucis arī dažus ikdienas apģērba gabalus, tostarp džinsus.

Nav skaidrs, kāds tieši ir sods par šiem pārkāpumiem. Tomēr stingrākas šķiet represijas pret Dienvidkorejas kultūras atbalstīšanu. Saskaņā ar 2020. gada likumu par Dienvidkorejas izklaides raidījumu skatīšanos vai izplatīšanu soda ar nāvessodu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu