Mīklainos apstākļos miris bijušais Baltkrievijas vēstnieks Vācijā. Versijas atšķiras

Apollo.lv
Foto: Balkunets/"X"

Baltkrievijas lielākajā pilsētā un tās galvaspilsētā Minskā miris bijušais Baltkrievijas vēstnieks Vācijā Deniss Sidorenko, ziņo izdevums "Naša Niva"

Informācija par diplomāta nāves apstākļiem ir atšķirīga. Oficiālajā nekrologā tie nav norādīti. Izdevums raksta, ka Sidorenko izkritis pa augstceltnes logu Minskā.

Laikraksts vēsta, ka tā bijusi pašnāvība, jo diplomāts, kurš šopavasar atgriezās mājās, neizturēja Valsts drošības komitejas (KGB) spiedienu.

"Viņš neizturēja pārbaudes ar melu detektoru un nopratināšanas," sacīja avoti.

Sidorenko astoņus gadus strādāja par vēstnieku Vācijā. Baltkrievijas vadonis Aleksandrs Lukašenko 11. martā viņu atlaida. Pēc avotu teiktā, diplomātam pēc atgriešanās bija problēmas ar iekārtošanos jaunā darbā.

Informāciju par Sidorenko nespēju iegūt jaunu amatu apstiprināja arī bijušais Baltkrievijas vēstnieks Francijā, opozīcijas līderes Svetlanas Tihanovskas vietnieks Apvienotajā pārejas laika kabinetā Pāvels Latuško. Diplomāts vēlējās tikt iecelts Ārlietu ministrijas centrālajā aparātā, kam viņam bija jānokārto pārbaude ar melu detektoru, Latuško pastāstīja izdevumam "Zerkalo".

Pēc Latuško teiktā, diplomāts nomira veselības problēmu dēļ spēcīga stresa apstākļos.

Savukārt laikraksts "Pozirk" vēstīja, ka 46 gadus vecā Sidorenko nāves iemesls bija sirdslēkme. 

Sidorenko bija Baltkrievijas vēstnieks Berlīnē no 2016. līdz 2024. gadam un ir publiski iestājies par labu attiecību uzturēšanu ar ES. Pēc Latuško teiktā, diplomāts bija cilvēks no ārlietu ministra Vladimira Makeja komandas. Arī Makejs 2022. gada novembrī arī nomira mīklainos apstākļos.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu