SIA "INLAB" aicina atkāpties no amata VVD Radiācijas drošības centra vadītāju Šatrovsku (1)

LETA
Dace Šatrovska.
Dace Šatrovska. Foto: Evija Trifanova/LETA

Vadošais uzņēmums Latvijā jonizējošā starojuma avotu pārbaudēs un operatoru konsultēšanā jautājumos, kas skar radiācijas drošības kvalitātes nodrošināšanu, SIA "INLAB" aicina atkāpties no amata Valsts vides dienesta (VVD) Radiācijas drošības centra vadītāju Daci Šatrovsku, informēja SIA "INLAB" laboratorijas vadītājs Maksims Poļakovs.

27.jūnijā uzņēmums nosūtīja vēstuli VVD Radiācijas drošības centram, VVD, nozares ministrijām un citiem adresātiem, kurā apraksta nozarē pastāvošās problēmas un aicina atkāpties no amata Šatrovsku.

Vēstulē uzņēmums min, ka ir pārspīlētas iedzīvotāju aizsardzības no jonizējošā starojuma prasības, kas ir nepamatotas un rada nesamērīgus izdevumus operatoriem, kā arī ilgtermiņā veicina lielāku vides piesārņojumu.

Tāpat uzņēmums norāda, ka ir nepamatotas atšķirības vienas un tās pašas kategorijas darbinieku apstarošanas kontrolē, kā arī noteiktas neadekvāti augstas medicīnas fiziķu un medicīnas fizikas ekspertu slodzes, kas neatbilst Eiropas vadlīnijām un faktiski mākslīgi rada speciālistu trūkumu nozarē.

SIA "INLAB" arī norāda, ka normatīvo aktu prasību neievērošana un iespējama atsevišķu personu interešu lobēšana, atsaucoties uz konkrētu gadījumu, kad lineārā paātrinātāja pārbaude nav veikta atbilstoši normatīvo aktu prasībām.

SIA "INLAB" aicina VVD Radiācijas drošības centru un nozarē pārstāvošās ministrijas rūpīgi izvērtēt Šatrovskas piemērotību amatam. Uzņēmums lūdz iecelt šajā amatā ierēdni, kas rūpēsies par radiācijas drošības kvalitātes celšanu Latvijā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu