Džūkstē šodien notiks pirmie Roka dziesmu svētki

LETA
Atis Ieviņš
Atis Ieviņš Foto: J.Rozenbergs

Šodien Tukuma novada Džūkstē notiks pirmie Roka dziesmu svētki, informēja pasākuma rīkotāji.

Svētkos piedalīsies pazīstami rokmūzikas solisti Jānis Buķelis, Bukums un Frišfelds, Atis Ieviņš, kā arī vietējie kori un ansambļi un jaunā grupa "Garu pagrabs".

Roka dziesmu svētku programmu veidos labi zināmas dziesmas "Dzelzsgriezējs", "Pēdējā pietura", "Ziņģe par bailēm", "Nāc dejot", "Balāde par gulbi", "Putni bez spārniem" un daudzas citas.

"Rokmūzikai vēsturiski ir liela nozīme Latvijas kultūrā un latviskās identitātes stiprināšanā. Mums ir, ar ko lepoties, ir ko parādīt. Šogad Džūkstē notiks pirmie Roka dziesmu svētki, un es ceru, ka šie rokmūzikas dziesmu svētki būs kā labas tradīcijas sākums, kas varētu vērsties kuplumā un plašumā," atzīst Latvijas Rokmūzikas asociācijas pārstāvis Uģis Higo Glāzītis.

Svētkos piedalīsies arī vietējie kolektīvi - Džūkstes kultūras nama jauktais vokālais ansamblis, Irlavas kultūras nama sieviešu koris "Irlava", Šlokenbekas muižas bērnu vokālais ansamblis "Dūkurīši". Svētku rīkotāji norāda, ka Džūkstē 1871.gadā Jāņa Bētiņa vadībā notikusi 170 koru sadziedāšanās, bet 2000.gadu sākumā dārdējis rokfestivāls "Viesulis".

Roka dziesmu svētki sāksies plkst.16 ar svētku gājienu ap Džūksti, piedaloties vietējiem uzņēmējiem. Plkst.17 instrumentāli vokālais ansamblis "Teic balsis" iesildīs svētku publiku, plkst.18 notiks svētku koncerts, kuram sekos diskotēka.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu