VIDEO "Šis jau bija viss liesmās..." Kravas auto šoferis stāsta par traģisko avāriju uz Ventspils šosejas

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no Degpunktā sižeta

Piektdienas rītā uz Ventspils šosejas (A10) netālu no Jaunmoku pils notika ceļu satiksmes negadījums, kurā gāja bojā cilvēks. TV3 raidījums "Degpunktā" sazinājies ar vienu no traģiskajā autoavārijā iesaistītajiem.

Jau ziņots, ka ceļu satiksmes negadījumā bija iesaistītas trīs kravas automašīnas, no kurām viena pēc sadursmes aizdegās. Viens no kravas auto vadītājiem gāja bojā.

Triecienā krava no piekabēm bija izbirusi uz sakarsušā asfalta seguma. Pie ceļmalas grāvī nostumtās "Scania" mašīnas stāv tās vadītājs, lietuvietis Jonas, kurš pastāsta savu versiju par to, kā notikusi smagā avārija.

""Fūre" grasījās griezt pa kreisi. Apstājās uz ceļa ass un palaida citus cilvēkus, mašīnas. Nu, lūk, šis vadītājs apstājās pirms tā celiņa un palaida viņu, kas tur aizbrauca.

Viņš pat neredzēja, ka šeit pēc tam notika avārija. Viņš aizbrauca. Šis uzsāka braukšanu. Līdzko šis aizbrauca, vēl man priekšā stāvēja divas vieglās automašīnas. Es stāvēju. Un, lūk, sitiens.

Atbrauca šī mašīna, ietriecās man aizmugurējā kreisajā stūrī. Mani tā kā stūma un izmeta mani tur. Ļoti spēcīgs sitiens bija," raidījumam stāsta "Scania" mašīnas vadītājs.

Ātri atguvies pēc trieciena, Jonas steidzās palīgā cietušajiem.

"Es skrēju, skatos aizdegās. Paķēru ugunsdzēšamo aparātu. Šeit uzreiz apstājās mašīnas, cilvēki teica, lai skrienu prom no turienes. Bet es to cilvēku, kas tur vēl rakājās. Viņš saka man – es tiesības meklēju. Kādas tiesības tu ugunī meklē? Izvilku viņu no šīs kabīnes.

Bet šis jau bija viss liesmās. Žēl, jauns cilvēks, visticamāk. Es redzēju. Es pat viņa acis redzēju," raidījumam stāsta Jonas.

No transportlīdzekļiem bija noplūdusi degviela. Atbraucot ugunsdzēsēju ķīmijas savākšanas automobilim, degviela no bākām tika pārsūknēta uz tvertnēm. Raidījums "Degpunktā" ziņo, ka diemžēl traģiski šī sadursme noslēdzās tam vadītājam, kurš uz autoceļa ievērojot noteikumus un demonstrējot priekšzīmīgu braukšanas kultūru, acumirklī, nokļuva neapskaužamā situācijā.

Plašāk "Degpunktā" sižetā:

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu