Latvijas basketbola izlase Somijā spēles izskaņā piedzīvo zaudējumu

LETA
Papildināts 20:43, 28. jūnijs, 2024
Latvijas izlases spēlētājs Jānis Timma pārbaudes spēlē basketbolā starp Latvijas un Ēģiptes valstsvienībām "Arēnā Rīga".
Latvijas izlases spēlētājs Jānis Timma pārbaudes spēlē basketbolā starp Latvijas un Ēģiptes valstsvienībām "Arēnā Rīga". Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas vīriešu basketbola izlase, gatavojoties Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram, piektdien Tamperē cieta zaudējumu pārbaudes spēlē ar mājiniekiem.

Latvija zaudēja ar 84:90 (21:28, 17:14, 16:27, 30:21).

Latvijas izlasē 15 punktus un piecas rezultatīvas piespēles sakrāja Rihards Lomažs, 11 punktus guva Artūrs Strautiņš, desmit - Dāvis Bertāns, bet pa astoņiem punktiem - Rodions Kurucs, kura kontā arī piecas atlēkušās bumbas un trīs pārķertas piespēles, un Kristers Zoriks, kurš sešreiz rezultatīvi piespēlēja.

Mājiniekiem 21 punktu guva Olivjē Nkamhua, 17 punktus, kā arī pa piecām atlēkušajām bumbām un kļūdām sakrāja bijušais "VEF Rīga" spēlētājs Aleksanders Madsens, 13 punktus guva Miro Litls, bet 12 punktus un sešas rezultatīvas piespēles sakrāja Edons Makshuni.

Mājinieki bija precīzāki divpunktu (65%:55%), trīspunktu (42%:25%) un soda (82%:69%) metienos, kā arī bloķēja vairāk metienu (7:1), bet latvieši uzvarēja cīņā par bumbām zem groza (39:31).

Pirmajā ceturtdaļā latvieši ne reizi neizvirzījās vadībā, ar trim Dāvja Bertāna soda metieniem vien izlīdzinot rezultātu (4:4).

Pēc tam somi atkal pārņēma vadību, vairākas reizes sasniedzot septiņu punktu pārsvaru.

Otrajā ceturtdaļā visu laiku vadībā bija somi, taču arī šajās desmit minūtēs viņu pārsvars nepārsniedza septiņus punktus.

Ceturtdaļas ievērojamākā epizode norisinājās 18.minūtē, kad Bertāns, laužoties garām Mikaelam Jantunenam, trāpīja viņam ar roku pa seju un nopelnīja nesportisku piezīmi. Jantunens pameta laukumu un spēlē neatgriezās.

Ar četriem gūtiem punktiem otrā puslaika sākumā Latvijas izlase pēc diviem Mārča Šteinberga divpunktu metieniem vēlreiz panāca neizšķirtu - 42:42, taču mājinieki atbildēja ar desmit punktu izrāvienu, sešus punktus šajā laikā gūstot Olivjē Nkamhuam, kurš realizēja trīspunktnieku un trīspunktu gājienu.

Pēc Miro Litla trīspunktu metiena 28.minūtē Somija panāca 15 punktu pārsvaru - 67:52.

31.minūtē pēc Litla trīspunktnieka mājinieki panāca lielāko pārsvaru - 72:54.

Pamazām deldējot mājinieku pārsvaru, 36.minūtē pēc Riharda Lomaža tālmetiena Latvijai izdevās pietuvoties līdz 75:83, taču somi teicami realizēja trīspunktu metienus.

Pēc 75:86 Rolands Šmits iemeta divus soda metienus, Rodions Kurucs pievienoja divus punktus, bet pēc Artūra Strautiņa trīspunktnieka pusotru minūti pirms spēles beigām rezultāta starpība bija samazināta līdz četriem punktiem - 82:86.

55 sekundes pirms spēles laika beigām Kurucs no groza apakšas panāca 84:86. 37 sekundes pirms spēles laika beigām Eliass Valtonens uzbrukumā pārkāpa noteikumus pret Lomažu, taču atbildes uzbrukumā neprecīzs bija Šmits, bet nākamajā uzbrukumā bumbu zaudēja Strautiņš.

Trešdien Latvijas basketbolisti "Arēnā Rīga" pārbaudes spēlē ar 84:63 uzvarēja Ēģiptes valstsvienību.

Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra grupā Latvijas izlases pretinieces būs Gruzija un Filipīnas, bet otrā grupā spēlēs Brazīlija, Kamerūna un Melnkalne.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7.jūlijam. Latvijas valstsvienība A grupas turnīrā 2.jūlijā, plkst.19, spēlēs ar Gruzijas izlasi, bet 3.jūlijā, plkst.19, - ar Filipīnu komandu.

Grupas divas labākās komandas pusfinālā 6.jūlijā spēlēs ar kādu no B grupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Latvijas izlases kandidāti Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Rodions Kurucs, Artūrs Kurucs (abi - Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas U-BT, Rumānija), Dāvis Bertāns (Šarlotas "Hornets", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Jānis Timma, Jānis Strēlnieks (abi - Santjago de Kampostelas "Obradoiro", Spānija), Rolands Šmits (Stambulas "Anadolu Efes", Turcija), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars ("Yokohama", Japāna), Rihards Lomažs (Boloņas "Virtus", Itālija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Anžejs Pasečņiks ("Palencia", Spānija), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkimspor", Turcija), Artūrs Žagars (Viļņas "Wolves", Lietuva).

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu