VIDEO "Varbūt nevietā jautājums..." Bērnudārza vadība privātas sarakstes dēļ lūdz vecākiem meklēt citu dārziņu (11)

Apollo.lv
Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Trīs bērnu mamma Kristīna sašutusi par bērnudārza attieksmi – viņa nav spējusi rast kopīgu valodu ar dārziņa vadību, kas esot palūgusi bērnus vest uz citu pirmsskolas izglītības iestādi, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Bērnu tēvs esot pārpratis kādas citas mammas iespējamos mājienus – atradis viņas telefona numuru dārziņa grupas čatā un pēc tam privāti pavaicājis, vai viņa ir precējusies, uz ko saņēmis pozitīvu atbildi. Ar to sarakste arī beidzās, ziņo raidījums.

Foto: Kadrs no "Bez tabu" video

Pēc tam iesaistījusies bērnudārza vadība, bilstot, ka kopīgais čats neesot iepazīšanās dēlis, kam Kristīna piekrītot, taču bērnu tēvs dāmai rakstījis privāti.

Vadība likusi izvēlēties – pamest bērnudārzu vai bērnus vest tikai mammai, kas viņiem nederot. To uzskatot par iejaukšanos vecāku privātajā dzīvē un laika plānošanā.

Bērnudārza vadītāja no "Bez tabu" intervijas atteicās, taču telefona sarunas laikā minēja, ka šī situācija neesot radusies tikai tēva ziņas dēļ. Viņa ieteica informāciju par vecākiem pameklēt internetā. 

Raidījums atklājis, ka Kristīna savulaik bijusi populāra vakcīnskeptiķe. Par Kristīnu plaši rakstījis medijs "Re:Baltica"

Aplūkojot noslēgto līgumu ar bērnudārzu, jurists Jānis Lapsa raidījumam skaidro, ka, viņaprāt, esot prettiesiski lūgt nākt pakaļ bērniem tikai vienam vecākam. Ja netiek ievēroti iekšējās kārtības noteikumi, bērnudārza vadība varot izbeigt līgumu, brīdinot par to rakstveidā vienu mēnesi iepriekš, nevis pateikt to mutvārdos.

Plašāk "Bez tabu" sižetā:

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu