Bijušais čempions Beljū: Usiks nav prasmīgākais bokseris, ar kuru esmu cīnījies

Apollo.lv
Tonijs Beljū un Oleksandrs Usiks.
Tonijs Beljū un Oleksandrs Usiks. Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais britu boksa zvaigzne Tonijs Beljū atklājis, kurš ir pats prasmīgākais cīkstonis, ar kuru viņš ir ticies ringā. Tas nav Oleksandrs Usiks, kurš angli uzveica 2018. gadā.

Bijušais pasaules čempions pirmajā smagajā svara kategorijā (90,7kg) Beljū 2018. gadā noslēdza savu karjeru pēc zaudējuma Usikam. Ukrainis viņu nokautēja astotajā raundā.  

"Usiks ir viens no labākajiem, bet mans vecais draugs Džeimss Degeils bija pats prasmīgākais cīkstonis, ar kuru esmu cīnījies," Beljū sacīja DAZN. "Mēs bijām tuvi visu savu karjeru garumā."

Britu bokseris trenējās kopā ar Degeilu kopš abi bija amatieri. Beljū lūdza sava drauga palīdzību, kad viņam vajadzēja sparinga partneri – kreili. 

"Degeils ringā varēja izdarīt visu, ko vēlējās un bija ārkārtīgi sīksts. Viņš to pierādīja savā karjerā, tikai paskatieties, ko viņš sasniedza. Fantastisks cīkstonis".

Degeils uzvarēja 25 no 29 cīņām, kurās piedalījās savā karjerā. Viņš bija pasaules čempions otrajā vidējā svarā (76kg), kopā triumfējot četrās titulcīņās. 2008. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs Degeils izcīnīja zelta medaļu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu