"Ghetto Games" un iedzīvotāju nesaskaņas Grīziņkalnā: vai atrasts risinājums?

LETA
"Ghetto Games" (Grīziņkalns)
"Ghetto Games" (Grīziņkalns) Foto: Publicitātes foto

"Ghetto Games" pasākumi Grīziņkalnā varēs notikt līdz sezonas beigām, aģentūrai LETA norādīja Rīgas vicemēra Edvarda Ratnieka (NA/LRA) birojā.

Šāds lēmums pieņemts pēc šodien notikušās trīspusējās tikšanās starp domi un abām biedrībām - "Streetbasket" un "Grīziņkalna apkaimes biedrību".

Iepriekš Rīgas dome un biedrības vienojās par pasākumu grafiku līdz jūnija beigām ar nosacījumu, ka līdz plkst.22 "Ghetto Games" var izmantot apskaņošanas iekārtas, bet pēc tam līdz plkst.23 drīkst izmantot tikai mikrofonus.

Jau līdz tam Rīgas domes un "Streetbasket" jaunajā teritorijas nomas līgumā bija iekļauti nosacījumi, kas paredzēja, ka pasākumiem jābeidzas līdz plkst.23, bet tehnikas novākšana jāveic nākamās dienas rītā.

Ratnieks norāda, ka Rīgas pašvaldības policija jūnija izskaņā notikušajiem pasākumiem pievērsa pastiprinātu uzmanību, un atzīst, ka tie notikuši bez starpgadījumiem, atbilstoši normatīvajiem regulējumiem, kā arī nav saņemtas apkārtējo iedzīvotāju sūdzības.

Tas norāda, ka ir izdevies atrast risinājumu, kas der visām pusēm. Arī turpmāk "Ghetto Games" sadarbosies ar iedzīvotājiem, lai risinātu un novērstu situācijas, kas rada neapmierinātību.

Ratnieks atkārtoti norāda, ka šosezon "Ghetto Games" ieplānotajiem pasākumiem bērniem un jauniešiem ir jānotiek Grīziņkalnā, jo to organizēšanā ir ieguldīts liels darbs no jauniešu puses, tiem pilnvērtīgi gatavojoties.

Savukārt pārcelšana uz jaunu vietu prasa finansiālu ieguldījumu.

Bērni šeit attīsta savus talantus, atbilstoši mūsdienīgām un pasaulē tik iecienītām "ielu kustības" tradīcijām gan sportā, gan mūzikā, gan sevis pilnveidošanā, piemēram paši aktīvi iesaistās pasākumu organizēšanā un atspoguļošanā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu