Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Makdeivids Stenlija kausā spēlēja ar sāpēm. Vai viņu gaida operācija?

Konors Makdeivids.
Konors Makdeivids. Foto: AP/Scanpix

Pirmdien, 24. jūnijā, Floridas "Panthers" triumfēja Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālsērijā. Vicečempiones Edmontonas "Oilers" superzvaigzne Konors Makdeivids esot spēlējis ar nopietnu savainojumu, atklāja komandas galvenais treneris Kriss Knoblauhs.

"Dažbrīd Makdeivida pašsajūta bija sliktāka nekā citiem," ESPN citējusi Knoblauhu. "Bija mači, pirms kuriem nezinājām, vai viņš spēlēs. Bet Makdeivids cīnījās cauri sāpēm un parādīja ārkārtīgi labu sniegumu."

"Oilers" galvenais treneris atteicās pateikt precīzāku informāciju par Makdeivida savainojumu. Ar to šobrīd strādā Edmontonas komandas ārsti. "Clutchpoint" avoti liecina, ka kanādiešu superzvaigznei savainots vēders. Viņam, visticamāk, būs nepieciešama operācija.

Vēl "Oilers" komandā cauri savainojumam Stenlija kausa izcīņā spēlēja Leons Draizaitls un Evanders Keins. 

NHL finālsērijas izšķirošajā spēlē Floridas "Panthers" pieveica "Oilers" ar rezultātu 2:1 un  izcīnīja prestižo Stenlija kausu. Neskatoties uz zaudējumu, Makdeivids tika atzīts par labāko spēlētāju 2024. gada izslēgšanas spēlēs, saņemot Kona Smita balvu.

NHL "play-off" Makdeivids izcēlās ar astoņiem gūtiem vārtiem un 34 rezultatīvām piespēlēm. Kanādas superzvaigznes 42 gūtie rezultativitātes punkti ir ceturtais labākais rādītājs NHL izslēgšanas spēļu vēsturē.

Regulārajā sezonā Makdeivids guva 132 punktus 76 mačos. Viņš kļuva par tikai ceturto spēlētāju NHL vēsturē, kuram izdevies veikt 100 rezultatīvas piespēles vienā sezonā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu