VIDEO 2,2 metrus gara! 17 gadus veca ķīniete kļuvusi par basketbola sensāciju

Apollo.lv
Žanga Ziju.
Žanga Ziju. Foto: AFP/SCANPIX

17 gadus vecā un 2,2 metrus garā Žanga Zuji ir Ķīnas basketbola nākotne. Jaunā sportiste bez īpašām pūlēm dominē FIBA U-18 sieviešu Āzijas kausā.

24. jūnijā Zuji debitēja Ķīnas izlasē un uzspridzināja sporta pasauli. Sportistes neticami garais augums un spēja dominēt basketbola laukumā kļuva par starptautisku sensāciju. Skats spēļu laikā izskatās tiešām uzjautrinošs, Zuji ir tik ļoti garāka par savām pretiniecēm, ka šķiet – sieviete sacenšas ar bērniem.

Arī viņas vecāki bija profesionāli basketbolisti Ķīnā.

Zuji bija 1,57 metrus gara jau pirmajā klasītē, bet sestajā viņas augums pārsniedza divus metrus. Šobrīd ķīnietes garums ir izlikts kā 2,2 metri, bet daži avoti lēš, ka viņa ir pat 2,25 metrus gara.

Viens gan ir skaidrs – Zuji pretinieces nezina, kā basketbolisti apturēt. Āzijas jaunatnes kausa pirmajā spēlē viņa iemeta visus raidītos deviņus metienus, gūstot 19 punktus. Ķīnas izlase saplosīja Indonēziju ar rezultātu 109:50.

Otrajā spēlē – 90:68 uzvarā pret Jaunzēlandi – Ziju izcēlās ar 36 punktiem, 13 atlēkušām bumbām un četriem bloķētiem metieniem.

Jaunā superzvaigzne izpelnījās visas pasaules uzmanību. Grupu turnīra pēdējo spēli pret Japānu tiešraidē skatījās 3,6 miljoni cilvēku. Un Ziju parūpējās, lai rekordlielais skatītāju skaits pieredzētu vēsturisku brīdi. Viņa guva 44 punktus un laboja 2022. gadā uzstādīto čempionāta rekordu (39 punkti). Turnīra mājiniece Ķīna uzveica arī Japānu (97:81) un iekļuva FIBA U-18 Āzijas kausa pusfinālā.

Grupu turnīrā Ziju iemeta 45 no 51 izdarītā metiena.

Video: Ziju pret Indonēziju (19 punkti)

Video: Ziju pret Jaunzēlandi (36 punkti)

Video: Ziju pret Japānu (44 punkti)

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu