Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

NOSKATIES ASV gūst supervārtus "Copa America" mačā (1)

Florians Baloguns
Florians Baloguns Foto: AP/Scanpix

Panamas vīriešu futbola izlase ceturtdien Dienvidamerikas čempionātā ("Copa America") spēlē pārspēja ASV valstsvienību. Mačs izcēlās ar apstrīdamiem tiesneša lēmumiem, kā arī fantastisku ASV šāvienu.

C grupas cīņā Panama ar 2:1 (1:1) apspēlēja amerikāņus.

ASV futbolistiem izdevās gūt vārtus jau piektajā minūtē, taču tie netika ieskaitīti aizmugures dēļ. Savukārt vēl 13 minūtes vēlāk amerikāņi palika mazākumā, kad sarkano kartīti nopelnīja Timotijs Veā.

Pirmā puslaika turpinājumā ASV vadībā ar skaistu sitienu izvirzīja Folarins Baloguns.

Panamieši četras minūtes vēlāk gan panāca neizšķirtu, precīzam esot Sesaram Blekmenam.

Tuvojoties otrā puslaika izskaņai, 83.minūtē 2:1 Panamas labā panāca Hosē Fahardo. Komanda gan nopelnīja sarkano kartīti neilgi vēlāk, tā tika iedota Adalberto Karaskilja Alkazaram. Panama pilnībā nokaitēja spēli pēdējās minūtēs, cenšoties tērēt laiku pie katras iespējas. Taču mača galvenais tiesnesis piešķīra tikai četras kompensācijas minūtes. Rezultāts vairs nemainījās, panamiešiem izcīnot uzvaru.

Otrā C grupas spēlē Urugvaja ar 5:0 (2:0) sagrāva Bolīviju.

Pirmajā puslaikā Urugvajas labā vārtus guva Fakundo Pellistri un Darvins Nunjess, bet otrajā puslaikā pretinieku vārtos bumbu raidīja Maksimiljano Arauho, Federiko Valverde un Rodrigo Bentankurs.

Pēc divām spēļu kārtām C grupā pirmo vietu ar sešiem punktiem ieņem Urugvaja, pa trīs punktiem ir ASV un Panamai, bet bez punktiem ir Bolīvija. Grupas noslēdzošajos mačos ASV spēkosies ar Urugvaju, bet Panama tiksies ar Bolīviju.

Turnīrā 16 izlases sadalītas četrās apakšgrupās, ceturtdaļfinālā iekļūstot katras grupas divām labākajām komandām.

"Copa America" 14 ASV pilsētās norisināsies līdz 14.jūlijam. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku.

Pirms trīs gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu