Rīgā piedzīvota pirmā šīs vasaras tropiskā nakts

LETA
Saulriets.
Saulriets. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Naktī uz 28. jūniju Rīgas centrā un Daugavgrīvā gaisa temperatūra saglabājās virs +20 grādiem, un tik siltas naktis sinoptiķi dēvē par tropiskajām naktīm.

Piecos rītā gaisa temperatūra valstī atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) datiem bija no +14,2..+14,7 grādiem Daugavpils novērojumu stacijā, Madonā un Zosēnos līdz +21,8..+22,1 grādam Mērsragā, Daugavgrīvā un Rīgas centrā.

Šā gada pirmā tropiskā nakts piedzīvota daļā Rīgas un atsevišķās vietās piekrastē. Rīgas lidostā minimālā gaisa temperatūra bija +18 grādi, valsts lielākajā daļā gaiss atdzisa līdz +14..+19 grādiem.

Sagaidāms, ka deviņos rītā gaisa temperatūra Latvijā būs +23..+28 grādi.

Visā valstī saglabājas sauss un saulains laiks. Pūš lēns dienvidaustrumu vējš.

Maksimālā gaisa temperatūra ceturtdien LVĢMC novērojumu tīklā bija no +24,1 grāda Kolkā līdz +31,9 grādiem Daugavpilī, kur par divām grāda desmitdaļām tika labots pirms diviem gadiem sasniegtais 27.jūnija nacionālais karstuma rekords.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā ceturtdien bija +37..+38 grādi Spānijā un Grieķijā, kā arī +41 grāds Kiprā. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz piektdienu 0..+1 grāds Islandē un Alpu kalnos.

Uz augšu