Pašnāvību izdarījis bijušais Baltkrievijas vēstnieks Vācijā, ziņo medijs

Apollo.lv
Foto: @Tsihanouskaya/"X"

Bijušais Baltkrievijas vēstnieks Vācijā Dzjaniss Sidarenka izdarījis pašnāvību pēc tam, kad vairākas dienas viņu pratinājusi Baltkrievijas Valsts drošības komiteja (VDK). Tā vēsta Polijas portāls "TVP", atsaucoties uz vietējiem neatkarīgajiem medijiem.

Dzjaniss Sidarenka vēstnieka Vācijā pienākumus pildīja no 2016. līdz 2024. gadam. 2024. gada martā ar Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko lēmumu viņš no amata atstādināts.

Par Sidarenkas nāvi paziņojusi arī Baltkrievijas opozīcijas līdere Svjatlana Cihanouska.

"Saskaņā ar "Naša Ņiva" teikto, bijušais Baltkrievijas vēstnieks Vācijā Sidarenka izdarīja pašnāvību. Pazīstams ar saviem liberālajiem uzskatiem un atbalstu sadarbībai ar Rietumu diplomātiem, pēc atgriešanās viņš tika pakļauts pratināšanai, pārbaudēm ar melu detektoru un režīma drošības spēku īpašai nežēlībai," platformā "X" raksta Cihanouska.

Atsaucoties uz anonīmiem avotiem, Baltkrievijas laikraksts "Naša Ņiva" raksta, ka Sidarenka izdarīja pašnāvību, nolecot no kādas daudzdzīvokļu ēkas dzīvokļa balkona Minskā. 

Portāls raksta, ka Sidarenka kļuva par VDK mērķi pēc tam, kad atgriezās no Vācijas. Viņš vairākkārt nopratināts, pratināšanā tika lietots arī melu detektors. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu