VIDEO “Kā krievi Ukrainā!” Iedzīvotāji novada pašvaldību apsūdz privāta ceļa atņemšanā

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Sadusmoti iedzīvotāji uzskata, ka viņu pašu uzbūvētu privātu ceļu uz lauku īpašumiem Smiltenes novadā piesavinājusies pašvaldība, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Zemnieku saimniecības "Puriņi" saimnieki raidījumam uzsver, ka viņu priekšeči kopā ar kaimiņiem jau ļoti sen izbraukāja ar pajūgiem, vēlāk turpat arī izbūvēja ceļu līdz lielākam ceļam aptuveni kilometra attālumā.

Ceļš bijis servitūts, zemes īpašumu sastāvdaļa, kas noderēja tikai nokļūšanai apkaimes īpašumos. Iedzīvotāji vienmēr paši par ceļu spējuši parūpēties bez pašvaldības palīdzības, uzsver "Puriņu" saimnieki.

Saimnieks Guntars uzrāda 20. gadsimta 90. gados izdoto "Puriņu zemesgrāmatu". Tajā ceļš skaidri iezīmēts kā privātīpašuma daļa.

Pirms vairākiem gadiem uz ceļa savu kārtību uzspieda pašvaldība, sacīja sašutuši iedzīvotāji. Vietvara nosauca ceļu par pašvaldības inženierbūvi, kas nozīmē, ka zeme zem ceļa aizvien ir apkaimes iedzīvotāju, bet uzbērtā ceļa virskārta – pašvaldības. Būtībā pašvaldība pievāca ceļu sev, iekļaujot to savā bilancē, sacīja uzklausītie iedzīvotāji.

Video: "Bez tabu" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu