Latviešu izcelsmes futbolistu vēlas iegūt Anglijas Premjerlīgas lielākie klubi

Apollo.lv
Latviešu izcelsmes Anglijas jaunatnes izlases vārtsargs Duglass Lukjanciks.
Latviešu izcelsmes Anglijas jaunatnes izlases vārtsargs Duglass Lukjanciks. Foto: Duglass Lukjanciks/"Instagram"

Anglijas Premjerlīgas čempione Mančestras "City" un ceturtā labākā komanda "Aston Villa" vēlas iegādāties latviešu izcelsmes vārtsargu Duglasu Lukjanciku, ziņo Birmingemas mediji.

16 gadus vecais Lukjanciks šobrīd pārstāv Anglijas Premjerlīgas kluba "Everton" jaunatnes komandu. Pēdējo divu sezonu laikā viņš ir aizvadījis astoņas spēles U-18 komandas rindās. Lukjanciks divreiz stājies arī Anglijas U-17 izlases vārtos. Viņš tiek uzskatīts par vienu no talantīgākajiem jaunajiem vārtsargiem valstī.

14. maijā slavenais žurnālists Fabricio Romano, kuram ir vairāki tuvi avoti pasaules vadošajos futbola klubos, noliedza, ka "City" ir interese par Lukjanciku.

Liverpūles "Everton" redz daudzsološo spēlētāju kā nākotnes pirmo vārtsargu. 

Lukjancikam ir dubultā pilsonība – angļu un latviešu. Tāpēc pastāv iespēja, ka viņš nākotnē varētu spēlēt arī Latvijas izlasē.

2023./24. gada sezonā Mančestras "City" kļuva par Anglijas čempioni, bet "Aston Villa" palika ceturtajā vietā. Abas komandas piedalīsies UEFA Čempionu līgā. Savukārt "Everton" finišēja 15. vietā, lielāko daļu sezonas cīnoties par palikšanu līgā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu