Kāpņu telpā Jaunolainē smagi piekauj vīrieti. Iespējamie uzbrucēji aizturēti

Apollo.lv
Kāpņu telpa. Ilustratīvs attēls
Kāpņu telpa. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Šā gada 16. jūnijā mediķi un policija saņēma informāciju no iedzīvotājiem, kuri Jaunolainē nama kāpņu telpā bija atraduši vīrieti ar acīm redzamiem miesas bojājumiem. Cietušais tika nogādāts slimnīcā, un policija sāka notikušā izmeklēšanu, rakstīts Valsts policijas tīmekļa vietnē. 

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Pierīgas Dienvidu iecirkņa policisti noskaidroja, ka noziegumu, iespējams, izdarījuši divi vīrieši, kuri dzimuši 1992. un 1985. gadā, un 19. jūnijā viņus aizturēja. Aizturēšanas brīdī abi vīrieši bija stiprā alkohola reibumā.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka starp vīriešiem bija izcēlies konflikts saistībā ar laikā neatdotu parādu, kā rezultātā viens no viņiem piekauts.

Jāpiemin, ka abi aizdomās turētie vīrieši iepriekš sodīti par mantiskiem noziegumiem, kā arī pret noziegumiem pret personu dzīvību un veselību. Papildus tam vecākais no aizdomās turētajiem iepriekš sodīts par narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta pirmās daļas – par smaga miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz septiņiem gadiem un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Vienam aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis apcietinājums, savukārt otram – policijas uzraudzība.

Cietušais vīrietis turpina atlabt ārstniecības iestādē.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu