"Viņa kliedza: Es negribu dzīvot!" Cenšoties izdarīt pašnāvību, sieviete Jaunviļānos izraisa ugunsgrēku

Apollo.lv
Liesmas. Ilustratīvs attēls.
Liesmas. Ilustratīvs attēls. Foto: Agnese Gulbe/LETA

Kādā 2024. gada jūnija pievakarē Kalnu ielā Jaunviļānos izcēlies ugunsgrēks. Daudzdzīvokļu ēkas iedzīvotājs no liesmām izglābis savu kaimiņieni, taču pēc izglābšanas viņa tik un tā draudējusi sev atņemt dzīvību, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Kaimiņi Valentīna un Vasilijs ir neizpratnē par sievietes lēmumu aizdedzināt savu mājvietu, kurā bez viņas dzīvojuši arī divi suņi.

"Nezinu, kas viņu, lūk, tā. Labi, bet vismaz mediķiem nebūtu teikusi, ka – es pati pakāršos vai pati sev kaut ko izdarīšu. Saprotat? Bet es nezinu, viņa vienmēr. Viņa ir skolota, vienmēr lasa, vienmēr iet uz bibliotēku. Vienkārši superīga sieviete, es jums teikšu," teic kaimiņi.

Sievieti izglābis tieši Vasilijs. 

Valentīna stāsta, ka cietušo pazīst jau piecpadsmit gadus un nekas neliecināja, ka sievieti būtu nomākušas pašnāvnieciskas domas, tāpat viņa nav bieži lietojusi alkoholu. Tomēr pēdējo mēnešu laikā aptuveni 60 gadus veco kundzi arvien vairāk nomocījušas veselības problēmas. 

"Mediķi teica, ka viņa visu laiku kliedza – es negribu dzīvot! Es negribu dzīvot! Atbrauca otra mediķu ekipāža, viņu iecēla tajā. Viņai uzreiz sniedza pirmo palīdzību, viņa arī saelpojās dūmus. Un pēc tam viņu iecēla otrajā mediķu automašīnā un aizveda," norāda Valentīna.

Cietusī atrodas medicīnas iestādē Daugavpilī. 

Video: "Degpunktā" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu