Jāņu rītā no Ķīšezera izvilkts iereibis līgotājs, kurš pēc izglābšanas bravūrīgi draudējis likumsargiem (1)

Apollo.lv
Foto: Rīgas Pašvaldības policija.

Agrā Jāņu dienas rītā, 24. jūnijā, Rīgas pašvaldības policija (RPP) saņēma informāciju par kādu personu, kura no piestātnes esot ielēkusi Ķīšezerā un pazudusi zem ūdens. Uz norādīto vietu nekavējoties devās RPP Drošības uz ūdens pārvaldes Ķīšezera glābšanas stacijas glābējs.

Piebraucot ar laivu, policists ūdenī pamanīja kādu vīrieti, kurš alkohola reibumā izaicināja likteni un pārbaudīja savas peldētprasmes.

Policijas darbinieks uzreiz uzrunāja ūdenī peldošo vīrieti un vērsa viņa uzmanību, ka alkohola reibumā peldēties ir dzīvībai bīstami un no piestātnes lēkt arī ir aizliegts, uz ko vīrietis nereaģēja nopietni.

Uzreiz pēc tam persona tika ievilkta laivā un nogādāta krastā, kur viņu sagaidīja operatīvie dienesti – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests un Valsts policija. Krastā atradās arī viņa draugu kompānija.

Brīdī, kad pašvaldības policijas glābējs vīrieti lūdza nosaukt personas datus, viņš sāka uzvesties bravūrīgi, draudēja un nereaģēja uz policista rīkojumiem, turpinot radušos situāciju uztvert kā piedzīvojumu un neizprotot savas rīcības bīstamību.

Par sabiedriskās kārtības traucēšanu, pārkāpjot vispārpieņemtās uzvedības normas, traucējot personu mieru, iestādes, komersanta vai citas institūcijas darbu vai apdraudot savu vai citu personu drošību, tika sākts administratīvā pārkāpuma process.

Par šo pārkāpumu likumpārkāpējam var piemērot brīdinājumu vai naudas sodu fiziskai personai līdz 500 eiro.

Aicinām iedzīvotājus nebūt pārgalvīgiem un, atrodoties pie ūdenstilpēm, rūpēties gan par savu, gan apkārtējo cilvēku drošību. Alkohola ietekmē pieņemtie lēmumi bieži vien var radīt nopietnas sekas, kas var būt arī neatgriezeniskas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu