Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Fjūrijs bija pelnījis zaudēt Usikam." Džošua pauž dusmas par Fjūrija attieksmi

Entonijs Džošua.
Entonijs Džošua. Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais pasaules čempions boksā Entonijs Džošua asi izteicies par Taisonu Fjūriju un viņa attieksmi pret Oleksandru Usiku, raksta "talkSPORT".

19. maijā britu bokseris Fjūrijs pēc punktiem kapitulēja Usikam un zaudēja savu pasaules čempiona titulu. Cits Anglijas cīkstonis Džošua atklājis, ka ir apmierināts ar šādu rezultātu.

"Esmu priecīgs, ka Fjūrijs vairs nav čempions," Džošua sacīja medijiem. "Es uzskatu, ka viņš ir idiots. Vienmēr to esmu teicis. Fjūrijs neizrāda cieņu pret citiem, šķiet, viņš domā, ka būs labāks, ja apvainos citus sev apkārt. Tas nav labi."

Pirms tikšanās ar Usiku Fjūrijs nereti apvainoja savu sāncensi, neņemot viņu vērā mazāka auguma dēļ. Ukrainis pirms savstarpējās cīņas svēra 106 kilogramus, bet angļa svars sasniedza teju 119 kilogramus. Pat pēc cīņas Fjūrija apvainojumi nav pierimuši.

Britu boksa zvaigzne Džošua ir ārkārtīgi neapmierināts ar to, kā Fjūrijs izturas pret Usiku: "Sauca viņu par trusi un pusvidējā svara cīkstoni. Tas nav labi boksam. Fjūrijs vienmēr izliekas, ka viņa pretinieks ir kaut kāds parasts čalis no bāra. Tad gan viņš iet un tiek sakauts. Fjūrijs to bija pelnījis."

Arī Džošua ir cīnījies pret Usiku. Viņš zaudēja divos aizraujošos dueļos 2021. un 2022. gadā – abos pēc punktiem. Lai arī starp Džošua un Fjūriju jau ilgi valda nesaskaņas, abi bokseri tā arī nav vēl satikušies boksa ringā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu