VIDEO Traģiskās autoavārijas uz Liepājas šosejas saceļ kājās arī varasiestādes

Apollo.lv
Autoavārija. Ilustratīvs foto
Autoavārija. Ilustratīvs foto Foto: Dmitry Kalinovsky/Shutterstock

Aizvadīto dienu traģiskās avārijas uz Liepājas šosejas, kurās dzīvību zaudēja seši cilvēki, tostarp divi nepilngadīgie, sašūpojušas arī atbildīgās varasiestādes. Lai gan sākotnēji informācija liecina, ka avārijas notikušas šoferu pārgalvības vai spēkrata kontroles zaudēšanas dēļ, izvērtēta tiks arī konkrēto ceļa posmu infrastruktūra, ziņo raidījums "Degpunktā".

Otrdienas autoavāriju apstākļi ir atšķirīgi. Vienā gadījumā vieglā automašīna veica neapdomīgu apdzīšanas manevru vietā, kur ir līkums un nepārskatāms ceļš, izraisot frontālu sadursmi ar pretī braucošo smago automašīnu.

Otra trešdienas autoavārija notikusi Zirņu pagastā starp "Mazda" un "Mercedes", veicot pārgalvīgu pagriezienu uz galvenā ceļa.

Trešdien autoavārijā dzīvību zaudēja jaunais basketbola talants Emīls Līcītis un viņa māte.

Divu dienu laikā notikušās traģēdijas šokējušas visu Latviju un pamatīgi likušas sarosīties arī valsts iestādēm. Amatpersonas sola skaidrot, kādēļ tieši uz šīs šosejas zudušas dzīvības.

"Latvijas Valsts ceļi" (LVC) sola attiecīgajiem Liepājas šosejas posmiem pasūtīt ārkārtas drošības auditus.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

LVC ziņo, ka, ņemot vērā smagos ceļu satiksmes negadījumus (CSNg), kas notika uz Liepājas šosejas (A9) šodien un vakar, VSIA Latvijas Valsts ceļi (LVC) pasūtīs ārkārtas drošības auditu Liepājas šosejas posmam.

Smagie CSNg notika autoceļa A9 80., 90. un 105. kilometrā.

Satiksmes drošības auditus veic VAS Ceļu satiksmes drošības direkcija, tā gaitā tiek vērtētas iespējas uzlabot satiksmes drošību konkrētajā ceļa posmā.

Būtiska būs arī informācija no Valsts policijas par šo triju smago CSNg iemesliem, norāda LVC.

Pēc statistikas datiem visbiežākais šādu negadījumu iemesls ir pārgalvīga apdzīšana, kuras rezultātā notiek frontālā sadursme.

Jau vēstīts, ka divu dienu laikā, 25. un 26. jūnijā, uz Liepājas šosejas reģistrētas trīs traģiskas autoavārijas, kurās dzīvības kopā dzisušas sešiem cilvēkiem, tostarp nepilngadīgam bērnam un jaunajam basketbola talantam Emīlam Līcītim. Negadījumu apstākļus 27. jūnijā raidījumā "Rīta Panorāma" plašāk komentēja Kurzemes reģiona pārvaldes Dienvidkurzemes iecirkņa priekšnieks Ingus Ukstiņš.

"Šobrīd, runājot par šiem trim traģiskajiem ceļu satiksmes negadījumiem, varu teikt, ka visi trīs negadījumi nav notikuši, iebraucot pretējā braukšanas joslā," stāsta Ukstiņš.

Otrdienas rītā notikušo negadījumu izraisīja automašīnas izbraukšana no mazāk svarīga uz galvenā ceļa.

Otrdienas pēcpusdienas un trešdien notikušie negadījumi gan notikuši līdzīgos apstākļos – iebraucot pretējā braukšanas joslā, vieglās automašīnas saskrējušās ar kravas automašīnām.

Vēl nav skaidrs, vai otrdienas pēcpusdienas un trešdienas negadījumi notikuši brīdī, kad veikti apdzīšanas manevri.

Par visām trim traģiskajām autoavārijām sākti kriminālprocesi.

Iepriekš ziņots, ka 26. jūnijā policijā saņemta informācija, ka Blīdenes pagastā uz Liepājas šosejas noticis ceļu satiksmes negadījums. Traģiskā autoavārijā dzīvību zaudējis pusaudzis un viņa māte.

Bojāgājušais zēns bija Salaspils Sporta skolas basketbola nodaļas audzēknis, Latvijas Jaunatnes basketbola līgas un Nacionālās līgas komandu spēlētājs Emīls Līcītis, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

LTV zināms, ka kopā ar mammu pusaudzis bija ceļā uz basketbola nometni. Tobrīd puisis bija pie stūres, bija mācību braukšanas atļauja un auto bija aprīkots ar zīmi. Sākotnējā informācija liecina, ka jaunais vadītājs zaudēja kontroli pār auto.

Video: Traģiskā autoavārijā dzīvību zaudējis Emīls Līcītis

Foto: Līdzcilvēki godina Emīlu Līcīti

25. jūnijā policijā saņemta informācija ka Saldus novadā, Blīdenes pagastā, uz Liepājas šosejas notika sadursme starp vīrieša vadītu vieglo automašīnu "Volvo" un smago transportlīdzekli "Scania".

Sākotnēji vēstīts, ka vīrietis, vadot automašīnu "Volvo", veica apdzīšanas manevru, iebrauca pretējā braukšanas virziena joslā, kur notika sadursme ar pretim braucošo smago transportlīdzekli "Scania".

Negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas "Volvo" vadītājs, viņa sieva un nepilngadīgais bērns.

Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess un tiek izmeklēti precīzi negadījuma iemesli.

Video: Smagā auto šoferis stāsta par 25. jūnijā notikušo avāriju ("Degpunktā" sižets)

Otra autoavārija 25. jūnijā notika Saldus novadā, Zirņu pagastā, kur sadūrās automašīnas "Mercedes-Benz" un "Mazda". Sākotnējā informācija liecina, ka vīrietis, vadot automašīnu "Mazda", izbrauca uz galvenā ceļa, kur notika sadursme ar automašīnu "Mercedes-Benz".

Ceļu satiksmes negadījumā dzīvību zaudēja automašīnas "Mazda" vadītājs.

Par notikušo sākts kriminālprocess un tiek izmeklēti precīzi negadījuma iemesli.

Izsakām visdziļāko līdzjūtību tuviniekiem un draugiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu