12 gadus vecas meitenes izvarotājs dosies uz Parīzes olimpiskajām spēlēm (3)

Apollo.lv
Stīvens van de Velde.
Stīvens van de Velde. Foto: SIPA/Scanpix

29 gadus vecais dzimumnoziedznieks Stīvens van de Velde 2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs pārstāvēs Nīderlandi pludmales volejbolā, ziņo BBC.

Tobrīd daudzsološais sportists 2016. gadā tika apcietināts par divpadsmitgadīgas meitenes izvarošanu. Van de Velde savu upuri iepazina 2014. gadā sociālajā vietnē "Facebook". Augustā viņš pameta Amsterdamu, lai Anglijas pilsētā Miltonkīnzā satiktos ar mazgadīgo un viņu izvarotu. 

Van de Veldem tika atļauts izciest cietumsodu Nīderlandē, kur viņš tika atbrīvots jau pēc 12 mēnešiem. "Vēlos labot visu to absurdu, kas par mani tika sarakstīts, kamēr biju cietumā," viņš sacīja 2017. gadā pēc nākšanas brīvībā.

"Ar nodomu nelasīju neko no tā, bet saprotu, ka sarakstītais bija ārkārtīgi nopietns. Es neesmu briesmonis un pedofils!"

Kopš 2018. gada viņš piedalās starptautiskos turnīros Nīderlandes Olimpiskās komitejas īpašā uzraudzībā. Van de Velde ir saņēmis profesionāla psihoterapeita palīdzību.

"Viņš ir nodemonstrējis cilvēkiem sev apkārt – privāti un publiski – pašapziņu un pārdomas par notikušo," Nīderlandes olimpiskā komiteja pastāstīja BBC.

"Es nevaru izmainīt to, kas notika. Tāpēc man būs jāizcieš sekas," Van de Velde iepriekš sacīja Nīderlandes medijiem.

"Tā bija manas dzīves lielākā kļūda."

2024. gada Parīzes olimpiskajās spēlēs Van de Velde piedalīsies kopā ar Metjūzu Imersu. Pāris šobrīd atrodas 11. vietā pasaules rangā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu