Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

NOSKATIES Meksika pašā galotnē izgāž svarīgu 11 metru soda sitienu

Venecuēlas futbolisti.
Venecuēlas futbolisti. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Venecuēlas vīriešu futbola izlase trešdien ASV izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs Dienvidamerikas čempionātā ("Copa America") un nodrošināja iekļūšanu ceturtdaļfinālā

Venecuēlas futbolisti B apakšgrupas otrās kārtas spēlē ar 1:0 (0:0), vienīgos vārtus 57.minūtē ar 11 metru soda sitienu gūstot Salomonam Rondonam.

Citā apakšgrupas spēlē Ekvadora ar 3:1 (2:0) pārspēja Jamaikas izlasi, liedzot tai kvalificēties izslēgšanas mačiem.

Ekvadoras valstsvienība vadībā izvirzījās jau mača septītajā minūtē, kad bumbu savos vārtos ieraidīja jamaikiešu pussargs Keisijs Palmers, bet pirmā puslaika kompensācijas laikā Kendrijs Paess ar 11 metru soda sitienu panāca 2:0.

Otrā puslaika sākumā Maikls Antonio panāca 1:2, tomēr ekvadorieši atjaunoja divu vārtu pārsvaru kompensācijas laikā, kad ar trāpīgu sitienu izcēlās Alans Minda.

Pēc divām spēlēm B grupā līderi ar sešiem punktiem ir venecuēlieši, kuri garantējuši sev dalību izslēgšanas spēlēs, pa trim punktiem sakrājušas Ekvadoras un Meksikas izlases, bet Jamaikas valstsvienība pie punktiem nav tikusi.

Grupas pēdējās kārtas mačos Venecuēlas izlase tiksies ar Jamaiku, bet ekvadorieši un meksikāņi savstarpējā cīņā noskaidros otru šīs apakšgrupas ceturtdaļfinālisti. Pie neizšķirta rezultāta Ekvadoras izlase ieņems otro vietu, jo tās gūto un zaudēto vārtu attiecība ir labāka (4:3) nekā Meksikai (1:1).

Turnīrā 16 izlases sadalītas četrās apakšgrupās, ceturtdaļfinālā iekļūstot katras grupas divām labākajām komandām.

"Copa America" 14 ASV pilsētās norisināsies līdz 14.jūlijam. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku.

Pirms trīs gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu