Otro gadu pēc kārtas NBA draftā kā pirmo izvēlas Francijas basketbolistu

LETA
Zakarijs Risašē.
Zakarijs Risašē. Foto: EPA/Scanpix

Atlantas "Hawks" vienība Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju draftā ar pirmo numuru ir izraudzījusies Francijas basketbolistu Zakariju Risašē.

19 gadus vecais Risašē ir otrais Francijas spēlētājs pēc kārtas, kurš draftēts ar pirmo numuru. Pērn Sanantonio "Spurs" pirmā izvēle bija Viktors Vembanjama.

"Tā ir īsta svētība," pēc drafta sacīja Risašē. "Esmu patīkami satraukts. Pašlaik ir daudz emociju. Nezinu ko teikt, bet sajūtas tik tiešām ir īpašas."

Kopumā no pirmajiem sešiem drafta numuriem trīs bija francūži. Līdz šim tikai ASV basketbolistiem bijusi tik liela pārstāvniecība drafta pirmajā desmitniekā. Kopumā pirmajā kārtā tika nodraftēti pat četri Francijas basketbolisti.

Šosezon 2,06 metrus garais Risašē pārstāvēja dzimtenes vienību "Bourg-en-Bresse", kuras rindās Francijas spēcīgākajā divīzijā (NLB) vidēji guva 10,1 punktu un izcīnīja 3,8 bumbas zem groziem, tiekot atzīts par sezonas labāko jauno spēlētāju. Viņa pārstāvētā vienība aizkļuva līdz Francijas čempionāta pusfinālam, kurā sērijā līdz trim uzvarām ar 1-3 piekāpās nākamai čempionei "Monaco".

Tāpat ar komandu uzbrucējs sasniedza šīs sezonas ULEB Eirokausa finālu, kurā sērijā līdz divām uzvarām ar 0-2 piekāpās citai Francijas vienībai "Paris". Eirokausā Risašē bija komandas otrs rezultatīvākais spēlētājs, vidēji mačā gūstot 11,3 punktus un izcīnot 3,3 bumbas zem groziem.

Savukārt Vašingtonas "Wizards" " ar otro numuru izvēlējās citu francūzi Aleksandru Sarru.

19 gadus vecais un 2,13 metrus garais centra spēlētājs Sarrs aizvadītajā sezonā spēlēja Austrālijas čempionātā, kur Pērtas "Wildcats" rindās vidēji mačā 17 minūšu laikā guva 9,4 punktus, izcīnīja 4,3 bumbas zem groziem un bloķēja 1,5 metienus.

Ar trešo numuru Hjūstonas "Rockets" izvēlējās Rīdu Šeperdu no Kentukī universitātes, ceturtais numurs tika vēl vienam amerikānim Stefonam Kāstlam no Konektikutas universitātes, kuru draftēja Sanantonio "Spurs", bet ar piekto numuru Detroitas "Pistons" izvēlējās Ronu Holandu no NBA G-līgas kluba "Ignite".

Tikmēr ar sesto numuru Šarlotes "Hornets" izvēlējās francūzi Tidžani Salaūnu, kur Francijas čempionātā aizvadītajā sezonā "Cholet Basket" rindās vidēji mačā guva 9,6 punktus, izcīnīja 3,9 bumbas zem groziem un pārtvēra vienu bumbu.

Septītais numurs draftā tika Donovanam Klinganam, kurš dosies uz Portlendas "Trail Blazers", ar astoto numuru "Spurs" nodraftēja un uz Minesotas "Timberwolves" aizmainīja Robu Dilingemu, ar devīto numuru Memfisas "Grizzlies" draftēja kanādieti Zeku Edeju, bet labāko desmitnieku noslēdza Kodijs Viljamss, kuru izvēlējās Jūtas "Jazz".

Ar 11.numuru Čikāgas "Bulls" izvēlējās lietuvieti Matu Buzeli, kurš aizvadītājā sezonā spēlējā NBA G-līgas klubā "Ignite".

Savukārt aizvadītās sezonas labākā komanda Bostonas "Celtics", kuras rindās par NBA čempionu kļuva arī latvietis Kristaps Porziņģis, drafta pirmajā kārtā ar pēdējo 30.numuru izvēlējās 23 gadus veco Kreitonas universitātes absolventu Beiloru Šeiermanu.

Pēdējās trīs sezonās "Celtics" jaunieguvums Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā visos mačos laukumā devās pamatsastāvā, bet aizvadītajā sezonā sasniedza savus karjeras labākos rādītājus - vidēji 18,5 punkti mačā, deviņas izcīnītas bumbas zem groziem un 3,9 rezultatīvas piespēles. Uzbrūkošais aizsargs tika iekļauts arī "Big East" konferences simboliskajā izlasē.

NBA drafta otrā kārta tiks aizvadīta ceturtdien.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu