Cik ilgi saglabāsies tveice? Sinoptiķi nāk klajā ar prognozi nedēļas nogalei (2)

LETA
Foto: Bēgot no tveices rīdzinieki un pilsētas viesi laiskojas Ķīpsalas pludmalē
Foto: Bēgot no tveices rīdzinieki un pilsētas viesi laiskojas Ķīpsalas pludmalē Foto: Jānis Škapars/TVNET

Piektdienas vakarā un sestdien Latviju no rietumiem šķērsos aukstā atmosfēras fronte, tādēļ brīvdienās gaidāma nedaudz zemāka gaisa temperatūra, prognozē sinoptiķi.

Piektdien temperatūra sasniegs +32 grādus, tveici mazinās dienvidu vējš, kas valsts rietumu un centrālajā daļā brāzmās pastiprināsies līdz 9-14 metriem sekundē. Gan naktī uz piektdienu, gan naktī uz sestdienu gaisa temperatūra vietām Latvijā, iespējams, nenoslīdēs zem +20 grādiem, un tik siltas naktis sinoptiķi sauc par tropiskām.

Atmosfēras frontes ietekmē lietus - tai skaitā stipras pērkona lietusgāzes - visvairāk iespējams piektdienas pievakarē Kurzemē, vēlāk vakarā un naktī uz sestdienu arī citviet Latvijā, bet sestdien dienā - vairs tikai valsts austrumos.

Sestdien, uzspīdot saulei un pūšot mērenam rietumu vējam, gaisa temperatūra būs +22..+27 grādi, pretvēja krastā gaidāmi +18..+20 grādi.

Svētdien prognozēts sauss un saulains laiks, pūtīs lēns vējš, ko Kurzemē nomainīs mērens dienvidaustrumu vējš. Gaisa temperatūra naktī noslīdēs līdz +8..+15 grādiem, svētdienas pievakarē tā pakāpsies līdz +25..+29 grādiem, nedaudz vēsāks gaiss saglabāsies vietām Rīgas līča piekrastē.

Pirmdien ciklona ietekmē iespējams lietus un vēja pastiprināšanās, nakts būs ļoti silta, dienā no rietumiem sāks ieplūst vēsāks gaiss.

Uz augšu