ISW: Raķešu trūkums neļauj Ukrainai aizsargāt jau izremontētos enerģētikas objektus

LETA
Foto: John Hamilton / AP

Ukrainā pretgaisa aizsardzības sistēmu raķešu trūkums neļauj aizsargāt pēc uzbrukumiem jau izremontētos enerģētikas objektus, paziņojies ASV Kara studiju institūts (ISW).

Ukrainas energouzņēmuma DTEK izpilddirektors Dmitro Saharuks laikrakstam "Kyiv Post" sacīja, ka uz katru pārtvērējraķeti, kas Ukrainai ir nepieciešama aizsardzībai pret Krievijas triecieniem enerģētikas sistēmai, Krievijai ir piecas vai sešas raķetes, ko izšaut uz Ukrainu.

Pēc viņa teiktā, ja Krievija izšauj desmit raķetes uz kādu mērķi Ukrainā, Ukrainas spēkiem būtu jāatbild ar vismaz 12 raķetēm, lai adekvāti aizsargātos pret uzbrukumu.

Viņš uzsvēra, ka krasā atšķirība starp nepieciešamo un faktisko Ukrainas pretgaisa aizsardzības un Krievijas raķešu attiecību nozīmē, ka pārtvērējraķešu trūkuma dēļ nav iespējams nosegt energosistēmas, kuras Ukraina izremontējusi vai remontē.

Krievijas triecieni Ukrainas energosistēmai jau ir būtiski ierobežojuši Ukrainas energoapgādes jaudu, un Krievijas spēki ir spējuši izmantot Kijivas pretgaisa aizsardzības līdzekļu trūkumu, lai šogad maksimāli palielinātu kaitējumu Ukrainas energosistēmai, raksta ISW.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu