Pēc letālajiem protestiem Kenijā prezidents neparakstīs līgumu par nodokļu paaugstināšanu (1)

LETA
Foto: AFP/SCANPIX

Kenijas prezidents Viljams Ruto 26. jūnijā paziņoja, ka pēc asiņainajiem protestiem, kuros gājuši bojā 22 cilvēki, neparakstīs likumu par nodokļu paaugstināšanu.

Televīzijas uzrunā tautai Ruto sacīja, ka likums ir izraisījis "plašu neapmierinātību", tāpēc viņš ieklausās cilvēku viedoklī un "piekāpjas", bet likums parlamenta darba kārtībā neatgriezīsies.

Prezidents izteica nožēlu par protestētāju nāvi.

Saskaņā ar Kenijas Nacionālās cilvēktiesību komisijas datiem protestos un sadursmēs ar policiju otrdien nogalināti vismaz 22 cilvēki. Vēl 300 cilvēki tika ievainoti, bet aptuveni 50 cilvēki aizturēti.

Protesti Kenijā sākās jūnija vidū saistībā ar valdības plāniem paaugstināt nodokļus, lai varētu atmaksāt valsts parādu un samazināt budžeta deficītu.

Protestētāji pret nodokļu palielināšanas likumu otrdien mēģināja ielauzties parlamenta ēkā Nairobi. Policija vispirms centās viņus izklīdināt ar ūdens lielgabaliem un asaru gāzi, bet pēc tam izmantoja arī kaujas munīciju. Protestētājiem izdevās izlauzties cauri barikādēm un policijas kordonam, iekļūstot parlamentā, un ēka tika aizdedzināta. Tomēr policija protestētājus no parlamenta ēkas padzina.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu