ASV bijušo Hondurasas prezidentu notiesā uz 45 gadiem cietumā

LETA
Foto: AP/Scanpix

Ņujorkas tiesa trešdien piesprieda 45 gadus cietumā bijušajam Hondurasas prezidentam Huanam Orlando Ernandesam, kurš notiesāts par simtiem tonnu kokaīna kontrabandu uz ASV.

Sods ietvēra arī astoņus miljonus dolāru lielu naudas sodu, taču bija mazāks nekā prokuroru prasītais mūža ieslodzījums, lai gan Ernandesa vecums - 55 gadi - nozīmē, ka viņš var nomirt aiz restēm.

Kā apgalvo ASV federālie prokurori, Ernandess savas prezidentūras laikā no 2014. līdz 2022.gadam pārvērta Centrālamerikas valsti par "narkotiku valsti".

Ernandess martā tika notiesāts par to, ka kopš 2004.gada veicinājis aptuveni 500 tonnu kokaīna kontrabandu - galvenokārt no Kolumbijas un Venecuēlas - uz ASV caur Hondurasu.

Ernandess izmantoja narkotiku naudu, lai iedzīvotos bagātībā un finansētu savu politisko kampaņu, kā arī krāptos 2013. un 2017.gada prezidenta vēlēšanās, norādīja prokurori.

Viņš 2022.gadā tika izdots ASV, kas viņu apsūdzēja viņu par palīdzības sniegšanu narkotiku kontrabandistiem apmaiņā pret miljoniem dolāru lieliem kukuļiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu