VIDEO Kirgizstānas prezidenta radiniece uz ballīti lido ar ministrijas helikopteru. Sabiedrība neizpratnē

Apollo.lv
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Kirgizstānas prezidenta Sadira Japarova radiniece uz savu saderināšanās ballīti atlidojusi ar Kirgizstānas Ārkārtas situāciju ministrijas helikopteru. Valsts vadītājam nācās atvainoties. Helikoptera nomas izmaksas vienā reizē ir pielīdzināmas sešu mēnešu vidējai algai valstī, vēsta "Meduza".

Kirgizstānas prezidents ir atvainojies par savas radinieces Lazatas Nurkojojevas rīcību, kura saderināšanās ceremonijā izmantoja Ārkārtas situāciju ministrijas helikopteru.

23 gadus vecā Lazata ir visplašāk sabiedrībā pazīstamā persona no prezidenta radiniekiem. Viņai ir savs apģērbu zīmols un 180 000 sekotāju Instagram. Viņa vairākkārt ir iekļuvusi dažādos skandālos savas uzvedības vai komentāru dēļ sociālajos tīklos.

Saderināšanās ceremonija notika 24. jūnijā. Pati Lazata sociālajā tīklā Instagram publicēja video no ceremonijas, kurā redzams, kā viņa un viņas līgavainis ierodas ar Ārkārtas situāciju ministrijas helikopteru.

Šī publikācija izpelnījās asu kritiku no sociālo tīklu lietotājiem, kuri pārmeta sievietei izšķērdību un radinieku privilēģiju izmantošanu.

Kirgizstānas Ārkārtas situāciju ministrija oficiāli iznomā helikopterus. Helikoptera noma uz vienu stundu maksā aptuveni 2150 ASV dolāru. Vidējā alga Kirgizstānā ir gandrīz sešas reizes mazāka - aptuveni 380 ASV dolāru.

Prezidents atgādināja, ka no helikopteru iznomāšanas iegūtie līdzekļi nonāk budžetā, ko izmanto EMERCOM helikopteru parka atjaunošanai. Vienlaikus viņš uzsvēra, ka viņa ģimenes locekļiem vajadzētu būt atturīgākiem savos tēriņos.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu