Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Vai Fjūrijs ir Anglijas labākais bokseris? WBC tā nedomā

Taisons Fjūrijs.
Taisons Fjūrijs. Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules Boksa padomes (WBC) jaunākajā rangā Taisons Fjūrijs ticis novērtēts kā trešais labākais bokseris supersmagajā svarā. Tas izraisījis boksa fanu sašutumu, jo angļu cīkstonim vairāk nekā četrus gadus piederēja minētās organizācijas tituls.

19. maijā Oleksandrs Usiks uzveica Fjūriju pēc punktiem un ieguva viņam iepriekš piederošo pasaules čempiona jostu WBC versijā. Britu bokseris to izcīnīja 2020. gada februārī pret Deonteju Vailderu un aizstāvēja trīs reizes.

Pirmoreiz četru gadu laikā Fjūrijs vairs nav WBC ranga virsotnē. Tomēr, pat neskaitot čempionu, viņš nav izlikts kā pirmais numurs. Šo pozīciju ieņem cits angļu cīkstonis Entonijs Džošua.

WBC prezidents Maurisio Suleimans stāstīja "TalkSport", ka minētais bokseris atradies pirmajā vietā rangā jau vairākus mēnešus, kamēr Fjūrijs bija čempions. "Pēc zaudējuma čempioni ne vienmēr nokrīt uz pirmo vietu rangā," skaidroja Suleimans.

Usiks un Fjūrijs aizvadīs otro savstarpējo cīņu 2024. gada 21. decembrī. Pēc Suleimana domām, šobrīd nav vērts prātot par WBC titula galvenā konkurenta statusu: "Kāpēc iespringt par obligāto pretendentu, ja Fjūrija un Usika otrā cīņa jau ir apstiprināta?"

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu