Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Bijusī IeM Informācijas centra vadītāja tiesas ceļā panāk savu atjaunošanu valsts civildienestā

Tiesa. Ilustratīvs attēls.
Tiesa. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Bijusī Iekšlietu ministrijas (IeM) Informācijas centra (IC) vadītāja Līga Egbe (Lapiņa) tiesas ceļā panākusi savu atjaunošanu valsts civildienestā, taču IeM apgalvo, ka uz piedāvātajiem amatiem viņa nav atsaukusies.

Jau pagājušajā gadā ar Administratīvās apgabaltiesas spriedumu apmierināts bijušās IC priekšnieces pieteikums un atcelts ministrijas 2022.gada 24.marta rīkojums par valsts civildienesta attiecību izbeigšanu ar Egbi no tā spēkā stāšanās dienas, uzdodot atjaunot sievieti valsts civildienestā, aģentūra LETA noskaidroja tiesā.

Par spriedumu tika iesniegta kasācijas sūdzība, taču Augstākā tiesa atteica ierosināt kasācijas tiesvedību.

IeM aģentūrai LETA apgalvoja, ka Egbei tika piedāvāti vairāki IeM un iekšlietu iestādēs esošie vakantie valsts civildienesta ierēdņu amati, kuru prasībām atbilstu Egbes iegūtā izglītība, zināšanas un prasmes.

Uz vairākkārtējiem rakstiskiem IeM aicinājumiem Egbe nav atsaukusies.

Jau ziņots, ka Rīgas pilsētas tiesā atrodas krimināllieta, kurā bijusī IC priekšniece un IC iepirkumu nodaļas vadītājas Līgas Peipiņa apsūdzētas par dienesta viltojumu.

Iepriekš Egbi kādā citā krimināllietā par dienesta telefona iespējamu izblēdīšanu eksministra Sanda Ģirģena privātai lietošanai Rīgas pilsētas tiesa sodījusi ar naudas sodu 18 600 eiro apmērā. Spriedums vēl nav stājies spēkā, jo tika pārsūdzēts Augstākajā tiesā.

IeM izbeidza valsts civildienesta attiecības ar Egbi, savukārt par IC priekšnieku konkursa ceļā kļuva Āris Dzērvāns.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu