VIDEO Usiks vairs nav absolūtais čempions boksā

Apollo.lv
Oleksandrs Usiks.
Oleksandrs Usiks. Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules čempions boksā Oleksandrs Usiks atvēlējis savu Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) titulu Entonija Džošua un Daniela Dubuā dueļa uzvarētājam.

19. maijā Usiks kļuva par supersmagā svara absolūto čempionu boksā, pēc punktiem sakaujot Taisonu Fjūriju (115:112, 114:113, 113:114). Tas bija britu zvaigznes pirmais zaudējums karjerā.

Usiks pēc uzvaras ieguva savā rīcībā pirms tam Fjūrijam piederējušo čempiona jostu Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, kā arī saglabāja savus titulus Pasaules Boksa asociācijā (WBA), Starptautiskā Boksa federācijā (IBF), Pasaules Boksa organizācijā (WBO), kā arī mazāk prestižā Starptautiskā Boksa organizācijā (IBO).

2024. gada 21. decembrī Fjūrijam būs iespēja revanšēties un atgūt WBC jostu, bet viņš gan nevarēs kļūt par absolūto čempionu, jo IBF titulu Usiks nodos Džošua un Dubuā cīņas uzvarētājam 21. septembrī. 

"Entonij un Daniel, klausieties. Es zinu, ka IBF tituls jums ir ārkārtīgi svarīgs. Tā ir mana dāvana jums 21. septembrī," Usiks sacīja "Instagram" publicētā video.

IBF noteikumi paredz, ka Usikam ir jāaizstāv minētā josta pret obligāto titula pretendentu Dubuā pirms otrā dueļa pret Fjūriju. Tā kā tas nav praktiski iespējams, ukrainis ir izvēlējies atteikties no titula. 

2021. un 2022. gadā Usiks divreiz sakāva Džošua pēc punktiem, bet 2023. gadā viņš nokautēja Dubuā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu