NOSKATIES Aktierspēle uz futbola laukuma – vai Levandovskis pelnījis "Oskaru"?

Roberts Levandovskis (pa vidu).
Roberts Levandovskis (pa vidu). Foto: AFP/SCANPIX

Otrdien, 25. jūnijā, Polijas futbolisti noslēdza 2024. gada Eiropas čempionātu ar neizšķirtu pret Francijas izlasi (1:1). Vienā no epizodēm Roberts Levandovskis ārkārtīgi dramatiski nokrita pēc minimāla kontakta.

Polijas izlase turnīru noslēdza ar vienu punktu. Tās vienīgos vārtus neizšķirtā pret Franciju iesita komandas līderis Levandovskis. Viņš trāpīja 11 metru soda sitienu 74. minūtē. Jāizceļ, ka tas bija Levandovska otrais mēģinājums, jo pirmo sitienu Francijas vārtsargs Maiks Maiņāns atvairīja, neatļauti pirms laika pametot vārtu līniju.

Polis gan neizcēlās tikai ar vārtiem. Kādā no spēles momentiem viņš pārlieku tēlaini reaģēja uz Maiņāna pieskārienu. Jāatzīst, ka arī Francijas vārtsargs uzreiz "sāpēs" krita zemē.

Robert Lewandowski Fallon d'Flor candidate
byu/Dapper-Mistake4779 insoccer

D grupā pēc trim spēlēm Austrija izcīnīja sešus punktus, Francija - piecus, Nīderlande - četrus punktus, visām nodrošinot vietu astotdaļfinālā, bet Polija pabeidza turnīru ar vienu punktu.

Francijas futbolisti poļus bija uzvarējuši deviņās no 17 savstarpējām spēlēm, tajā skaitā 2022.gada Pasaules kausa astotdaļfinālā. Poļi pēdējo no savām trim uzvarām bija izcīnījuši pirms vairāk nekā 40 gadiem.

Eiropas čempionāta finālturnīrā piedalās 24 izlases, kas sadalītas sešās apakšgrupās. Izslēgšanas turnīrā iekļūst katras apakšgrupas pirmo divu vietu ieguvējas un četras labākās trešajā vietā finišējušās valstsvienības.

2024.gada Eiropas čempionāts no 14.jūnija līdz 14.jūlijam norisinās desmit Vācijas pilsētās. Jaunā Eiropas čempione tiks noskaidrota Berlīnes olimpiskajā stadionā.

Pašreizējā Eiropas čempione ir Itālija, kura 2021.gadā Londonā finālā pēcspēles sitienos pieveica Angliju.

NOSKATIES> Levandovskis tiek "brutāli nogalināts" uz futbola laukuma NOSKATIES> Aktierspēle uz futbola laukuma – vai Levandovskis pelnījis "Oskaru"? NOSKATIES> Pēc maza pieskāriena futbola zvaigzne nokrīt kā nošauts

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu