Kremlis komentē baumas par "incidentu" starp Krievijas iznīcinātāju un ASV dronu virs Melnās jūras

Apollo.lv
Kremlis.
Kremlis. Foto: Eugene_Photo/Shutterstock

Krievijas varasiestādes Maskavā norādījušas, ka nevar apstiprināt ziņojumus par to, ka Krievijas Gaisa spēku iznīcinātājs virs Melnās jūras notriecis ASV Gaisa spēku izlūkošanas dronu, vēsta neatkarīgais Krievijas izdevums "The Moscow Times". 

"Ja godīgi, man nav šādas informācijas," uz žurnālista lūgumu komentēt iespējamo drona notriekšanu atbildēja Kremļa preses pārstāvis Dmitrijs Peskovs.

Krievijas Aizsardzības ministrija joprojām nav sniegusi nekādus paziņojumus saistībā ar jebkādu ASV drona un Krievijas Gaisa spēku iznīcinātāja saskarsmi virs Melnās jūras. 

Jau ziņots, ka naktī uz 25. jūniju prokremliskais Krievijas "Telegram" kanāls "Military Informant" rakstīja, ka Krievijas iznīcinātājs "MiG-31" virs Melnās jūras notrieca ASV Gaisa spēku izlūkošanas dronu, iespējams, "RQ-4B Global Hawk"". Vēlāk kanāla īpašnieki paziņoja par "incidenta apstiprināšanu".

Vēlāk ar Krievijas Gaisa spēkiem saistītais "Telegram" kanāls "Fighterbomber" ziņoja, ka ASV drons tika notriekts.

Savukārt datu analītiķis Olivers Aleksanders platformā "X" rakstīja, ka pēdējais drona "RQ-4B Global Hawk" lidojums beidzies ar drošu nosēšanos pirmdien Sigonelā, Itālijā.

Vietnes "Flightradar" dati liecina, ka pēdējās divās dienās virs Melnās jūras lidojis tikai viens "Global Hawk" drons. Tas 23. jūnijā plkst. 9 no rīta pēc Maskavas laika atradies pie Sigonelas lidlauka Sicīlijas salā un tajā atgriezies 24. jūnijā ap plkst. 6 no rīta.

Ziņu aģentūras "Reuters" Pentagona korespondents Idriss Ali, atsaucoties uz kādu Pentagona pārstāvi, platformā "X" raksta, ka ASV nav apstiprinājušas "incidentus virs Melnās jūras".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu