Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Staigā pa visām istabām un rej." Dzirciema iedzīvotāju tracina suņa riešana dzīvoklī

Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Divu bērnu mamma Dana 2023. gada nogalē iegādājās dzīvokli Rīgā, Dzirciemā. Kopš ievākšanās jaunajās mājās pagājuši četri mēneši, bet liela daļa no tiem aizvadīta ar suņa rējieniem fonā, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Dana strādā medicīnas nozarē un pēc 24 stundu garām maiņām mājās vēlas atpūsties mierā un klusumā. Tomēr atpūtu traucē stāvu zemāk dzīvojošā suņa trokšņošana. 

"Riešana dzirdama visā dzīvoklī. Tas suns staigā pa visām istabām un rej. Tas notiek visas dienas garumā. Sākas pirms 08.00 un turpinās līdz pat aptuveni 16.00, kad mājās pārrodas kāds no suņa saimniekiem. Tajās reizēs, kad esmu vērsusies pašvaldības policijā, suņa riešana uz laiku mitējas, taču pēc laika atkal viss turpinās," sūrojas Dana.

Citi sastaptie iedzīvotāji gan raidījumam nesūdzas par 12 gadus vecā suņa trokšņošanu, tāpat tā nav dzirdama arī filmēšanas dienā. 

"Tā riešana un gaudošana nav vienkārši riešana, suns tajā brīdī ir panikā. Ja viņš katru dienu astoņas stundas ir panikā, tas rezultēsies uz viņa uzvedību, veselo saprātu, veselību. Tā ir diezgan populāra problēma. Risiniet tās problēmas nevis kaimiņa, bet sava suņa dēļ. To sauc par atšķirtības sindromu. Visbiežāk "problēmas" ar suņiem veidojas, jo suņiem nav ko darīt, viņiem ir garlaicīgi, viņi ir uzvilkti," norāda kinologs Ivars Lielpēteris.

Video: "Bez tabu" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu