Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Kenijā policisti protestētāju virzienā šauj kaujas munīciju. Pieci mirušie

Foto: AFP/SCANPIX

Kenijas galvaspilsētā Nairobi otrdien netālu no parlamenta ēkas policijas sadursmēs ar protestētājiem dzīvību zaudējis viens protestu dalībnieks, vēsta Kenijas Cilvēktiesību komisija.

Protestos pret nodokļu celšanu piedalās tūkstošiem cilvēku, protestētāji pārvarējuši barikādes un iekļuvuši valdības ēku kompleksā, kur izcēlies ugunsgrēks.

Pie parlamenta ēkas, kur likumdevēji sprieda par nodokļu celšanu, policija protestētājus mēģināja izklīdināt, izmantojot asaru gāzi, ūdensmetēju, gumijas lodes un, kā apgalvo NVO, arī kaujas munīciju.

Demonstrācijas, kurās galvenā loma ir jaunatnei, sākās pagājušajā nedēļā, un prezidents Viljams Ruto nedēļas nogalē apliecināja, ka ir gatavs tikties ar protestētājiem.

Spriedze krasi saasinājās otrdienas pēcpusdienā, kad pūlis sāka apmētāt ar akmeņiem policistus un spiesties virsū barikādēm, virzoties uz parlamenta kompleksu.

Neapmierinātība ar dzīves dārdzību pagājušajā nedēļā pārauga valsts mēroga demonstrācijās, demonstrantiem aicinot atteikties no ieceres par nodokļu celšanu.

Otrdien uguns tikusi pielaista arī Nairobi mērijai, kas atrodas tikai pārsimts metru attālumā no parlamenta.

Protestētāji izgājuši arī citu lielāko pilsētu - Mombasas, Kisumu un Eldoretas ielās.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu