Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Krievija bloķē piekļuvi vairākiem Eiropas medijiem. Starp tiem ir arī TVNET GRUPAS portāli (3)

TVNET Grupa
TVNET Grupa Foto: Jānis Škapars/TVNET

Reaģējot uz Eiropas Savienības lēmumu bloķēt piekļuvi virknei Krievijas propagandas mediju, Krievija savā teritorijā bloķējusi piekļuvi 81 Eiropas medijam, teikts Krievijas ārlietu ministrijas paziņojumā. Starp tiem ir arī vairāki Latvijas mediji.

Krievija bloķējusi piekļuvi medijiem no 25 Eiropas valstīm.

Starp bloķētajiem ir tādi pazīstami izdevumi kā "Politico", "EUobserver", "Agence France-Presse" (AFP), "Der Spiegel", "Die Zeit", "Le Monde", "Liberation", "La Repubblica", "La Stampa", "El País", "El Mundo".

Tāpat Krievija bloķējusi piekļuvi TVNET GRUPAS portāliem TVNET un Apollo.lv. Portāls TVNET gan tiek dēvēts par "interneta televīzijas kanālu".

Sarakstā arī iekļauts portāls "Diena", kā arī "Latvijas televīzija", "Latvijas Radio 4" un sabiedrisko mediju portāls "lsm.lv".

Krievija bloķējusi piekļuvi Igaunijas nacionālajai raidkorporācijai "ERR", mediju resursam "Delfi", kā arī informatīvajam portālam "propastop.org".

Tikmēr bloķēšanai pakļautie Lietuvas mediji ir portāli "lrt", "15min" un "lrytas".

Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā norādīts, ka Krievija esot vairākas reizes un vairākos līmeņos brīdinājusi, ka "politiski motivēta Krievijas žurnālistu ierobežošana un mediju bloķēšana Eiropas Savienībā bez reakcijas nepaliks".

Savykārt Eiropā bloķēti tādi Krievijas propagandas mediji kā "Voice of Europe", "RIA Novosti", "Izvestija" un "Rossijskaja gazeta".

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu