Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Zvaigžņotā Brazīlija pirmajā "Copa America" spēlē paliek sausā pret pastarīti

Brazīlijas un Kostarikas futbolisti.
Brazīlijas un Kostarikas futbolisti. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Brazīlijas vīriešu futbola izlase pirmdien Dienvidamerikas čempionātu ("Copa America") sāka ar bezvārtu neizšķirtu, kamēr pie panākuma tika Kolumbijas futbolisti.

D grupas pirmās kārtas mačā Brazīlija un Kostarika cīnījās neizšķirti - 0:0 (0:0).

Brazīlieši daudz vairāk pārvaldīja bumbu un pa pretinieku vārtiem izdarīja septiņus sitienus, kamēr Kostarikas futbolistiem tā arī neizdevās apdraudēt pretinieku vārtus.

30.minūtē Brazīlijai izdevās nogādāt bumbu pretinieku vārtos, taču pēc VAR iesaistēs Markinjusa vārtu guvums netika ieskaitīts aizmugures dēļ.

Savukārt citā D grupas spēlē Kolumbija ar 2:1 (2:0) apspēlēja Paragvaju.

Kolumbieši izvirzījās vadībā 32.minūtē, kad precīzs sitiens padevās Danielam Munjosam, bet desmit minūtes vēlāk pārsvaru dubultoja Džefersons Lerma. Abos vārtu guvumos pie rezultatīvas piespēles tika Hamess Rodrigess.

Otrajā puslaikā Kolumbijas vārtos bumbu raidīja Hulio Ensiso, taču atlikušajā spēles daļā pārliecinošāk spēlēja Kolumbijas futbolisti, nosargājot panākumu.

Pēc pirmās kārtas D grupā trīs punktu izcīnījusi Kolumbija, pa vienam punktam ir Brazīlijai un Kostarikai, bet bez punktiem ir Paragvaja.

Turnīrā 16 izlases sadalītas četrās apakšgrupās, ceturtdaļfinālā iekļūstot katras grupas divām labākajām komandām.

"Copa America" 14 ASV pilsētās norisināsies līdz 14.jūlijam. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026.gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku.

Pirms trīs gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu