Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Viņi pieprasīja miljonus." Ļaundari Vācijā šantažējuši Mihaela Šūmahera ģimeni

Mihaels Šūmahers
Mihaels Šūmahers Foto: Reuters/ScanPix

Noziedznieki mēģinājuši šantažēt septiņkārtējā F1 pasaules čempiona Mihaela Šūmahera ģimeni, pieprasot miljonus par klusēšanu, ziņo "Deutsche Welle", atsaucoties uz prokuroru sniegto informāciju.

Prokuratūra 24. jūnijā paziņoja, ka tā turpina izmeklēšanu pret vismaz divām personām, kuras apsūdzētas mēģinājumos izspiest naudu no Vācijas F1 leģendas Mihaela Šūmahera ģimenes.

Pagājušajā nedēļā Vācijas amatpersonas paziņoja, ka divi cilvēki tikuši arestēti aizdomās par šantāžas mēģinājumu "pret slavenu personu".

24. jūnijā Vupertāles prokurori apstiprināja plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju ziņas, ka šantāžas upuri bijuši Šūmahera ģimenes locekļi.

Pēc prokuroru teiktā, aizdomās turētie draudējuši ģimenes locekļiem, ka viņu rīcībā ir informācija, kuras izpaušanu plašākai sabiedrībai Šūmaheru ģimene nevēlētos.

"Viņi pieprasīja miljonus, lai nepublicētu datus tumšajā tīmeklī," pirmdien paziņoja prokurori.

"Kā pierādījumu tam, ka viņiem patiešām bijusi kāda privāta informācija, šantažieri ģimenei nosūtīja atsevišķus failus."

Aizdomās turamie ir 53 un 30 gadus veci vīrieši – tēvs un dēls. Viņi jau iepriekš sodīti par citu noziegumu.

"Tika veikta kratīšana astoņos īpašumos," sacīja prokurori.

Vīriešiem draud naudas sods vai cietumsods līdz 5 gadiem, ja viņi tiks atzīti par vainīgiem, taču prokurori norādīja, ka turpinās "plaši  izmeklēšanas darbi".

Šūmahers, vēl nesen visu laiku veiksmīgākais F1 pilots, 2013. gadā guva smagas traumas slēpošanas negadījumā. Lai gan precīza informācija par 55 gadus vecā vīrieša stāvokli nav skaidra, viņš kopš tā laika sabiedrībā neparādās. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu