Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Izdzīvoja, dzerot ūdeni no zābaka. Kalifornijas mežos atrasts 10 dienas pazudis vīrietis

Foto: Kalifornijas Santakrusas nodaļas ugunsdzēsības departaments/Facebook

34 gadus vecais Lukass Makklišs 11. jūnija rītā devās trīs stundu garā pastaigā uz Bigbeisinas Redvudas štata parku. Pastaiga izvērtās par 10 dienu garu meklēšanas operāciju, ziņo ārvastu mediji.

Lukass dienām ilgi klaiņoja pa Santakrusas kalnu mežiem bez pārtikas. Viņam izdzīvot palīdzēja ūdens dzeršana, ko nācās smelt ar savu pārgājiena zābaku.

34 gadus vecais Kalifornijas iedzīvotājs izgāja no mājām 11. jūnija rītā, paziņoja varas iestādes, lai dotos, viņaprāt, nelielā pārgājienā.

"Es neko daudz neņēmu līdzi, jo domāju, ka dodos trīs stundu pastaigā uz darbu," Makklišs sacīja "KSBW News".

Bet viņš apmaldījās. Un plānotās trīs stundas pārvērtās 10 dienās.

Viņa ģimene par vīrieša pazušanu varas iestādēm paziņoja pēc piecām dienām. Uzreiz tika organizēta meklēšanas operācija.

Varas iestādes 20. jūnijā ar dronu palīdzību pārmeklēja biezos mežus vietās, kur cilvēki bija sadzirdējuši Lukasa saucienus pēc palīdzības, teikts Sanmateo apgabala ugunsdzēsības departamenta paziņojumā.

Santakrusas apgabala šerifa birojs atklāja, ka Makklišs nopietnus savainojumus nav guvis.

Fotogrāfijās no notikuma vietas redzams, kā atrastais vīrietis atvieglojuma un laimes pārņemts skauj savus tuviniekus.

Makklišs vietējiem plašsaziņas līdzekļiem pastāstīja, ka izdzīvot palīdzējušas īpašas rūpes par to, lai uzņemtu pietiekami daudz ūdens.

"Es katru dienu turpināju staigāt. Es devos augšup un lejup pa kanjonu līdz nākamajam ūdenskritumam, apsēdos pie ūdenskrituma un dzēru ūdeni no sava zābaka,"

Makklišs atklāja "KSBW News", piebilstot, ka viņš arī lasīja mežā augošās ogas.

Tomēr pēc vairākām dienām viņš izjuta alkas pēc "pārtikas vai kāda cita veida uztura avota", vīrietis sacīja intervijā telekanālam ABC7 .

Visvairāk viņam kārojās burito un tako bļoda, Makklišs atklāja sarunā ar KSBW.

"Par [burito un tako bļodu] es domāju katru dienu pēc pirmajām piecām dienām, kad sāku saprast, kur esmu iekūlies," viņš smaidot piebilda.

Pērn Austrālijas tuksnesī apmaldījusies sieviete piecas dienas izdzīvoja ar vīna pudeli, bet kāds jūrnieks no Dominikas 24 dienas pavadīja jūrā, iztiekot tikai ar pudeli kečupa.

Eksperti saka, ka apmaldīšanās bez pārtikas vai krājumiem var ātri pārvērsties par izdzīvošanas jautājumu. Šādos gadījumos pirmajai prioritātei ir jābūt palīdzības meklēšanai.

Izmantojiet visus sev pieejamos resursus, lai signalizētu pēc palīdzības Papildus palīdzībai meklēšanai un signalizēšanai par savu atrašanās vietu, nākamās prioritātes ir – pajumtes, ūdens un pārtikas nodrošināšana," atzīmē Darens Edvards, kurš ir brīvprātīgi piedalījies vairākās meklēšanas un glābšanas operācijās.

Viņš iesaka vispirms risināt aktuālākās problēmas: siltā laikā dodiet priekšroku ūdens atrašanai, un, ja esat nosalis, salijis un jums draud hipotermija, vispirms domājiet par pajumtes atrašanu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu