Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Boeing" kosmosa kuģa astronauti iestrēguši Starptautiskajā kosmosa stacijā (1)

Foto: CaptCoronado/"X"

Divu NASA astronauti, kuri uz Starptautiskajā kosmosa staciju devās ar kompānijas "Boeing" kosmosa kuģi "Starliner", nokļuvuši nepatīkamā situācijā kosmosa kuģa tehnisko problēmu dēļ. Astronautu atgriešanās uz Zemes sestdien jau trešo reizi ir aizkavējusies, vēsta ārvalstu mediji.

Saskaņā ar amatpersonu sniegto informāciju 45 dienu laikā abi astronauti jānogādā atpakaļ uz Zemes. Abiem astronautiem bija jāatgriežas uz Zemes jau 13. jūnijā.

Starliner tika konstatētas arī piecas hēlija noplūdes, no kurām viena tika atklāta pirms palaišanas. Inženieru komanda uzskata, ka noplūdes varētu būt saistītas ar dzinēju darbību.

Tāpat sabojājās pieci kosmosa kuģa dzinēji, no kuriem četri vēlāk tika atjaunoti.

Tiek norādīts, ka sliktākajā gadījumā astronautiem būs jāgaida, līdz Īlona Maska "Dragon" kosmosa kuģis veiks savu plānoto ceļojumu uz SKS augustā.

Tika ziņots, ka 5. jūnijā pirmajā pilotējamā lidojumā uz Starptautisko kosmosa staciju  devies kompānijas "Boeing" kosmosa kuģis "Starliner". Tas nākotnē varētu sastādīt konkurenci Īlona Maska kompānijas "SpaceX" kuģim.

5. jūnijā raķetes "Atlas V" starts izdevās veiksmīgs. Astronauti Bučs Vilmors un Sunita Viljamsa staciju plānoja sasniegt 25 stundās.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu