Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Lielbritānijā izsludina milzīgu atlīdzību par meklēšanā izsludinātā Latvijas valstspiederīgā atrašanu (12)

Foto: West Midlands Police/CoventryLive

Lielbritānijas policija ir pastiprinājusi "galvenā aizdomās turamā" - 21 gadu vecā Latvijas valstspiederīgā - meklēšanu saistībā ar zēna nāvi, kurš 14. jūnijā tika notriekts Koventrijas pilsētā, vēsta Lielbritānijas mediji.

Kopš traģēdijas ir pagājusi nedēļa, un policija turpina Latvijā dzimušā Dolāra Aleksandera meklēšanu. Viņš tiek meklēts aizdomās par notikušo traģēdiju.

Iepriekš lidostās tika izsludināta paaugstināta trauksme, lai nepieļautu, ka Aleksanders izbrauc no Apvienotās Karalistes.

Neatkarīga labdarības organizācija "Crimestoppers" izsludinājis atlīdzību līdz 10 000 sterliņu mārciņu apmērā par informācijas sniegšanu, kas ļautu Aleksandru atrast un aizturēt. Atlīdzība būs spēkā trīs mēnešus.

Izmeklēšanas ietvaros ir arestēti un atbrīvoti pret drošības naudu vēl divi vīrieši - 56 gadus vecs vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par palīdzības sniegšanu likumpārkāpējam, un 21 gadu vecs vīrietis, kurš arī tiek turēts aizdomās par zēna notriekšanu, bīstami vadot transportlīdzekli. Trešais vīrietis, kurš tika nopratināts, tika atbrīvots izmeklēšanas gaitā, paziņoja policija.

Policijas amatpersona teica: "Mēs esam strādājuši visu diennakti, lai visus šajā traģēdijā iesaistītos sauktu pie atbildības. Mēs joprojām domās esam kopā ar Kītona ģimeni, kas ir sagrauta šajā patiesi šausmīgajā brīdī, un mēs lūdzam ikvienu, kam vēl ir svarīga informācija, atcerēties par šo ģimeni un rīkoties pareizi.

Mēs vēlamies pateikties visiem cilvēkiem, kuri jau ir atsaukušies un pastāstījuši mums, ko viņi zina. Taču diemžēl nedēļu pēc Kītona nāves mēs vēlreiz aicinām ikvienu, kas zina, kur atrodas Aleksanders, atsaukties."

Jau ziņots, ka vīrietis 14. jūnijā ap plkst. 16.30 pēc vietējā laika uz Radfordas ceļa ar BMW automašīnu nāvējoši notrieca 12 gadus vecu britu zēnu. BMW vadītājs no notikuma vietas aizbēga.

21 gadu vecais Latvijā dzimušais Dolārs Aleksanders gandrīz nedēļu bēguļo no policijas.

Viņš tiek meklēts aizdomās par bīstamu braukšanu, kuras rezultātā gājis bojā cilvēks, paziņoja Vestmidlendas policija.

Detektīvi aicina cilvēkus "netuvoties" Dolāram, bet tā vietā sazināties ar britu likumsargiem. 

Lielbritānijas policija apstiprinājusi, ka Dolārs Aleksanders izsludināts starptautiskā meklēšanā – viņš tiek meklēts arī viņa dzimtajā Latvijā.

"Mēs saprotam, ka aizdomās turamais ir dzimis Latvijā, tāpēc mēs veicam papildu izmeklēšanu ar mūsu starptautiskajiem kolēģiem un partneriem, lai mēģinātu viņu izsekot," teikts britu likumsargu paziņojumā.

Tiek ziņots, ka automašīnā atradās četras personas.

Traģēdija ir pārsteigusi visu Koventriju.

Mirušā zēna māte sacīja, ka jūtas "bezpalīdzīga" un vēlas, lai vainīgā persona tiktu atrasta.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu