Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Krievija uzbrukusi Harkivai. Nogalināti trīs cilvēki

Papildināts
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Krievijas uzbrukumos Ukrainas otrai lielākajai pilsētai Harkivai sestdien nogalināti trīs cilvēki un 29 ievainoti, paziņoja Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.

Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Sinehubovs platformā "Telegram" norādīja, ka krievi ar vadāmām bumbām trāpīja dzīvojamajai ēkai.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis publicēja sociālajos tīklos attēlu, kuros redzams ēka, kurai sagruvusi fasāde, un sprādziena radīta bedre pie ēkas. Glābēji joprojām strādā pie gruvešu novākšanas.

Krievijas karaspēks 10.maijā sāka ofensīvu Harkivas apgabalā, un Krievija šajā ofensīvā panākusi lielākos teritoriālos ieguvumus Ukrainā kopš 2022.gada beigām.

Sinehubovs sacīja, ka ievainoto vidū ir divi bērni un uzbrukumā cietusi tikai civilā infrastruktūra.

16.maijā Krievijas triecieni trāpīja datoru aparatūras lielveikalam Harkivā, nogalinot 16 cilvēkus.

Ukrainas aizsardzības ministrs Rustems Umerovs pagājušajā mēnesī sacīja, ka Krievija šogad nometusi virs Ukrainas gandrīz 10 000 vadāmās bumbas.

"Šis Krievijas terors ar vadāmajām bumbām ir jāaptur un to var apturēt. Mums ir vajadzīgi stingri lēmumi no mūsu partneriem, lai mēs varētu iznīcināt Krievijas teroristus un Krievijas kaujas lidmašīnas tur, kur tās atrodas," sacīja Zelenskis.

Krievija naktī uz sestdienu arī veica plašu uzbrukumu Ukrainas enerģētikas infrastruktūrai valsts rietumos un dienvidos.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu