Šodienas redaktors:
Pauls Jānis Siksnis

Pēc teju četru gadu darba Peidžs atbrīvots no Velsas vīriešu futbola izlases trenera amata

Roberts Peidžs.
Roberts Peidžs. Foto: Reuters/ScanPix

Pēc gandrīz četru gadu darba 21. jūnijā tika atlaists Velsas vīriešu futbola izlases treneris Roberts Peidžs.

Velsa Peidža vadībā pēc 64 gadu pauzes kvalificējās Pasaules kausa finālturnīram, taču nespēja kvalificēties 2024.gada Eiropas čempionātam, kā arī sasniedza sliktus rezultātus pēdējās draudzības spēlēs.

Peidžs komandas vadību 2020.gada novembrī Raiena Gigsa vietā uzņēmās kā pagaidu treneris, bet 2022.gada septembrī viņš kļuva par izlases galveno treneri.

Pirms trim gadiem Peidžs ar Velsas izlasi iekļuva Eiropas čempionāta astotdaļfinālā, kur ar 0:4 piekāpās Dānijai.

"Peidža vadībā mūsu vīriešu komanda ir tikusi pie nozīmīgiem sasniegumiem un uzvarām, kas mūsu nācijai sniedza daudzas neticamas atmiņas, jo īpaši mūsu pirmo startu Pasaules kausā 64 gadu laikā," sacīja Velsas Futbola asociācijas izpilddirektors Noels Mūnijs.

49 gadus vecā Peidža vadībā komanda 2022.gada Pasaules kausā Katarā savā grupā palika pēdējā, tiekot vien pie neizšķirta ar ASV (1:1).

Peidžs 2022.gada septembrī parakstīja četru gadu līgumu ar mērķi kvalificēties šā gada Eiropas čempionātam un 2026.gada Pasaules kausa izcīņai. Iepriekš viņš bija Velsas U-21 vecuma komandas treneris.

Vilšanos sagādāja komandas nesenie rezultāti draudzības spēlēs, ar 0:4 zaudējot Slovākijai un spēlējot 0:0 ar Gibraltāru.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu