Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

"Provokācija no Krievijas puses." Narvas robežpunktā veidojas rekordilgas rindas

Rindas pie Igaunijas–Krievijas robežsardzes punkta Narvā.
Rindas pie Igaunijas–Krievijas robežsardzes punkta Narvā. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Neskatoties uz to, ka Narvas 1. robežsardzes punkts darbu sāk pulksten 7.00, vēl pirms tā atvēršanas pie tā izveidojās gara rinda. Simtiem cilvēku, no kuriem daudzi nakšņoja uz ielas, gaida iespēju šķērsot robežu, vēsta "Postimees".

Kā ziņo Narvas žurnālists Romāns Vikulovs, pulksten 7.00 rindā bija apmēram tūkstotis cilvēku.

Gara rinda uz Narvas robežpunkta gājēju tilta izveidojās Krievijas robežsardzes lēnās darbības dēļ.

Tāpēc ceturtdienas vakarā, lai saudzētu cilvēku veselību un drošību, Igaunijas Policijas un robežsardzes pārvalde (PPA) nolēma slēgt robežas šķērsošanu gājējiem, kuri vēlas doties no Igaunijas uz Krieviju.

"Visi apzinās pašreizējo situāciju, un no mūsu puses darām visu iespējamo. Igaunijas puses jauda ir 150 cilvēki stundā. Tas nozīmē, ka pēc dažām stundām rindai Narvā vajadzētu ievērojami samazināties, taču daudz kas ir atkarīgs no Krievijas robežsargiem šeit," sarunā ar "Postimees" sacīja Narvas mērs Jāns Toots.

Toots piebilda, ka vakar, kad Igaunija slēdza kontrolpunktu, Krievija ar rindu, kas bija izveidojusies uz tilta, tika galā vien stundas laikā.

"Tā bija provokācija no viņu puses," pārliecināts mērs.

Idas prefektūras operatīvā dienesta vadītāja Līsu Angere skaidroja, ka gājēju rinda bija gara Krievijas Federācijas robežsardzes lēnā darba dēļ.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu