Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Magone Liedeskalna dalās ar gardākā Jāņu siera recepti

Foto: magone.burka/Instagram

Dzejniece un šovu zvaigzne Magone Liedeskalna, gaidot gada maģiskākos svētkus, atklājusi, kā pagatavot gardāko Jāņu sieru.

Viņa sola, ka pārbaudītā recepte un padomi noderēs pat tiem, kuri sieru nekad iepriekš pašu rokām nav sējuši.

Galdā viņa cēlusi sausu biezpiena masu, kam pievienoja sešas līdz 10 tītara olas un ķimenes. Kad masa samīcīta, to viņa liek katliņā, kurā ir karsts ūdens. Visu cītīgi maisa. Masu nepieciešams karsēt, līdz tā uzvārās. 

Kad siers ir uzvārīts, to nepieciešams nokāst. Magone sagatavojusi bļodu, kam pāri pārlikusi marli, lai caur to sieru nokāstu.

Divus kilogramus smags siera rutulis sanācis no sešiem litriem lauku rūgušpiena un diviem litriem lauku piena.

Gatavo masu viņa ielika ne pārāk dziļā bļodā, virsū uzliekot šķīvi. Kad tas atdzisis, Magone to izdekorēja ar jāņuzālēm. Gatavs!

Magones recepti soli pa solim skaties 1188.lv.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu