Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Jauna informācija par traģisko avāriju uz Tīnūžu šosejas: sadursmi izraisījis cits šoferis (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

18. jūnijā uz autoceļa Rīga–Tīnūži notika četru automašīnu sadursme, kurā bojā gāja viens cilvēks, un starp cietušajiem ir divi policisti. Sākotnēji izvirzīta versija, ka sadursmi izraisījis automašīnas "Suzuki Samurai" vadītājs. Tomēr izmeklēšanā konstatēts, ka negadījums sācies citādāk, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Viens no avārijā cietušajiem spēkratiem bija kravas busiņš. Tā vadītājs Arvis raidījumam pastāstīja, ka "Suzuki" auto braucis ļoti lēni un citi to apdzinuši, taču vienā brīdī džips uzņēmis ātrumu, “lidojis” visiem garām un ietriecies frontāli policijas auto.

Tomēr Arvja redzētais, visticamāk, ir tikai daļa no situācijas patiesajiem apstākļiem. Vissmagāk tika sadragāts "Suzuki" spēkrats. Tas pieder kādai firmai, līdz ar to kompānijas darbiniekiem nekavējoties tika paziņots par avāriju, un viņi devās uz notikuma vietu.

Aculiecinieks Mārtiņš stāsta, ka, ierodoties norobežotajā teritorijā, sadursmes cēloņi nebija skaidri. Tomēr sasisto automašīnu apskates laikā tika pamanītas likumsakarības, kas, iespējams, policistiem ļāva precīzāk noskaidrot patieso notikumu gaitu.

Bija braukusi vesela automašīnu kolonna, un "Suzuki" atradies tai pa vidu. Kāda no priekšējām mašīnām stājusies vai veikusi pagriezienu, un visa kolonna sabremzējusies. Vienlaikus kāds "Volvo" spēkrats apdzinis visu kolonnu un lielā ātrumā mēģinājis iegriezties aiz “Suzuki”.

Pēc šī manevra izpildīšanas "Volvo" markas auto ietriecies "Suzuki" spēkratā. Triecienā tika sasista automašīnas aizmugure un izmainīta tās braukšanas trajektorija. Mazais apvidus auto tika iemests pretējā joslā, kur frontāli sadūrās ar policijas auto.

Valsts policija šo versiju apstiprina.  

"Informējam, ka "Volvo" vadītājs pie stūres bija sēdies 2,97 promiļu reibumā. Šodien, 20. jūnijā, tiesa "Volvo" vadītājam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu," norāda Valsts policijas pārstāve Krista Andersone.

Patlaban turpinās policijas izmeklēšana.

Video: "Degpunktā" sižets

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu