Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

VIDEO Bērnu slimnīcā nonākuši vairāki bērni, kuri pārdozējuši ļoti bīstamas narkotikas (1)

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pēdējos mēnešos Latvijā bērni un jaunieši sākuši lietot nezināmu narkotisko un psihotropo vielu, kuras iespaidā apstājas elpošana. Arvien vairāk bērnu ļoti smagā stāvoklī nonākuši Bērnu slimnīcā, iestādē izraisot lielu satraukumu, vēsta "TV3 Ziņas".

Kopš 2024. gada sākuma uz slimnīcu atvesti 29 bērni vecumā no 13 līdz 18 gadiem, kuri bija pārdozējuši narkotikas. Jūnijā vien atvesti deviņi, visi bijuši ļoti smagā stāvoklī.

"Liela daļa nezina, ko ir lietojuši, bet dzīvības draudi lieli, tāpēc vēršamies pie jauniešiem, viņu vecākiem, šobrīd tirgū ir nonācis kaut kas bīstams. Par to informējām arī policiju," norāda BKUS viesārste Renāte Snipe.

"Uztraucamies par šo bērnu lielo skaitu. Un par to, ja viņus neizdodas atrast laikus, viņi var aiziet bojā. Viņiem ir smagi smadzeņu bojājumi, un līdz dzīves beigām, piedodiet, bet ir kopjami dārzeņi," uzsver viesārste.

Liela daļa pacientu, kuri pēdējās dienās atvesti uz slimnīcu, ir no Jūrmalas bērnunama "Sprīdītis". Šī bērnunama iemītnieki janvārī bija iesaistīti konfliktā, kura laikā tika nodurts vienaudzis

Mediķi  spriež, ka avots, no kura bērni iegūst šo vielu, varētu būt viens un tas pats. Bērnu slimnīca uzrunājusi visas atbildīgās iestādes ar aicinājumu risināt ne tikai izveidojušos situāciju, bet arī darīt visu iespējamo, lai bērni nekontaktētos ar narkodīleriem.

Video: "TV3 Ziņu" sižets

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu