Šodienas redaktors:
Kārlis Melngalvis

Operatīvie dienesti līgotājus aicina vairāk padomāt par savu drošību

Foto: Idillisks miers provincē pirms Līgo svētkiem
Foto: Idillisks miers provincē pirms Līgo svētkiem Foto: Jānis Škapars/TVNET

Operatīvie dienesti aicina iedzīvotājus svētku brīvdienās vairāk padomāt par savu drošību, aģentūru LETA informēja dienesti.

Jāņu brīvdienās gana bieži notiek traģiski negadījumi, kad līgotāji noslīkst vai gūst smagas traumas, lecot ūdenī uz galvas vai uz kājām, kas nereti rezultējas ar kustības vai rīcībspējas ierobežojumiem. Pat it kā pazīstamu ūdenstilpņu gultnē var būt koku un zaru sanesumi, kas iepriekš tur nav bijuši, līdz ar to cilvēks nekad nevar būt drošs par vietu, kurā it kā vēl nesen peldējies, brīdina glābēji.

Tāpat nedrīkst peldēties naktī, īpaši nezināmās peldvietās, kā arī nepeldēts viens pats. Tāpat pārkarsis cilvēks nedrīkst strauji iet peldēties aukstā ūdenī, un ūdenskrātuvju tuvumā ik mirkli jāuzmana bērni.

Arī nepareiza grila kurināšana vai neapdomīga ugunskura vietas ierīkošana, nejauša aizrīšanās ar gaļas gabaliņu un apdegumu gūšana, transportlīdzekļa vadīšana ir tikai daži no Jāņu brīvdienās saņemtajiem izsaukumiem, atzīmē glābēji.

Pērn Līgo vakarā un Jāņu dienā kopumā aizturēti 42 autovadītāji, kas pie stūres bija sēdušies alkohola reibumā. Valstī divās svētku dienās tika reģistrēti 83 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta 48 personas. Savukārt 12 autovadītāji, kuri bija iesaistīti ceļu satiksmes negadījumos, bija sēdušies pie stūres reibumā, tostarp iereibuša cilvēka izraisītā avārijā viena persona gāja bojā.

Savukārt pēc mediķu izsaukuma datiem gandrīz 600 cilvēki guva dažādas rakstura sadzīves traumas, ne tikai ceļu satiksmē, bet arī peldoties, kurinot ugunskuru vai pārgalvīgi svinot. Bet Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta apkopotā informācija liecina, ka 2023. gada svētku brīvdienās ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks, bet no ūdenstilpēm izcelti divi bojāgājušie.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu