VIDEO Lejasciema iedzīvotāja vairākus gadus dzīvo ar spaiļu gabalu ķermenī. Viņai atsaka invaliditāti

Apollo.lv
Spailes.
Spailes. Foto: Media Whale Stock/Shutterstock

Lejasciema iedzīvotāja Māra sevi uzskata par unikālu medicīnas upuri. Jaunības gados veiktā operācija par sevi liek manīt joprojām. Par spīti tam, ka Māra ikdienā izjūt stipras sāpes, iepriekš piešķirtais invaliditātes statuss viņai netiek atjaunots, vēsta TV3 raidījums "Bez tabu".

Māra stāsta, ka aklās zarnas piedēkļa izņemšanas operācijas laikā ķirurgam bija jādodas uz krietni steidzamāku gadījumu. Māra tobrīd atstāta uz operāciju galda ar uzšķērstu vēderu. Sieviete sanitārei lūdza pavērt aizsegu, lai varētu aplūkot griezuma vietu.

Māra pamanījusi, ka spailes slīd arvien dziļāk ķermenī. Pēc tam ķirurgs operāciju pabeidzis un vēderu aizšuvis, bet spailes ārā tā arī neizvilka.

25 gadus pēc spaiļu atstāšanas ķermenī sekojusi cita operācija, un arī tad ārsti to nav konstatējuši. Vēl pēc diviem gadiem veikta vēl viena operācija Alūksnē. 

Aptuveni 20 centimetru garo medicīnisko spaiļu-kohera atrašana vēdera dobumā šokē ne tikai Latvijas mediķus, bet visu sabiedrību. Māras ķermenī joprojām atrodas aptuveni četrus centimetrus garš instrumenta gabals. 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu